Εύβοια: Χιλιάδες πλάσματα έκαναν την βόλτα τους στον ουρανό! [Φωτογραφία]

Δεν ήταν ούτε ένα, ούτε δύο αλλά χιλιάδες ήταν τα πλάσματα που έκαναν βόλτα πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων στην Εύβοια.

Η παρακάτω φωτογραφία που θα δείτε είναι από την Κάρυστο και έχει να κάνει με ένα εκπληκτικό φαινόμενο που έγινε στον ουρανό της.

Για όσους δεν έχουν πάει στην Κάρυστο, να σας πούμε ότι είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές. Θα μας πείτε ότι έχουμε lockdown. Συμφωνούμε, αλλά θα πρέπει από τώρα να την βάλετε στο μυαλό σας και το επόμενο καλοκαίρι να κάνετε μία επίσκεψη στην περιοχή.

Η Κάρυστος είναι μια πόλη στην Νότια Εύβοια. Μια πόλη με πλούσια ιστορία και σπάνια ομορφιά. Η φύση της είναι υπέροχη και συχνά πυκνά, βλέπουμε απίθανες φωτογραφίες από τον Δημήτρη Βερούχη που μας αποτυπώνει μια καταπληκτική ομορφιά.

Ξαφνικά στον ουρανό της Καρύστου αποτυπώθηκε αυτή η ομορφιά. Άλλοι τρόμαξαν όταν είδαν χιλιάδες πλάσματα να κάνουν την βόλτα τους πάνω από τα κεφάλια τους.

Ο ουρανός σκοτείνιασε και χιλιάδες πτηνά πετούσαν πάνω από τους κάτοικους που έβλεπαν το θέαμα αυτό.

Οι ντόπιοι μας είπαν ότι αυτά τα πουλιά ονομάζονται ψαρόνια και κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή. Μάλιστα πριν καλοκαιριάσει κάνουν μία θεαματική έξοδο από την περιοχή.

Τα ψαρόνια πετούν όλα μαζί. Κάνουν απίθανα σχήματα στον αέρα που αφήνουν άφωνους τους θεατές. Τα ψαρόνια είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος και τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55.

Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Τα ψαρόνια στην Κάρυστο. Η φύση της είναι υπέροχη και συχνά πυκνά, βλέπουμε απίθανες φωτογραφίες από τον Δημήτρη Βερούχη που μας αποτυπώνει μια καταπληκτική ομορφιά.