Κάρυστος: Δείτε τι σπάνια πλάσματα εμφανίστηκαν κοντά στο ποτάμι! [Φωτογραφίες]

Μιλάμε για μία σπάνια ομορφιά που συναντήσαμε στην Κάρυστο.

Δεν την συναντάμε συχνά αλλά όταν τις πετύχουμε μένουμε με το στόμα ανοιχτό και τις χαζεύουμε. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε πόσο κούκλες είναι.

Αυτά τα υπέροχα πλάσματα θα πάμε να τα συναντήσουμε στην Κάρυστο.

Για να πάμε στην όμορφη αυτή πόλη, θα πάρουμε τη θαλάσσια συγκοινωνία από τη Ραφήνα. Επίσης συνδέεται οδικώς με Αθήνα μέσω Χαλκίδας, από την οποία απέχει περίπου 118 χλμ.

Λίγα λόγια για την ιστορία της Καρύστου

Στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η ευρύτερη περιοχή της Καρυστίας είχε μεγάλη στρατηγική σημασία για τους Οθωμανούς, καθώς ήταν σε κεντρικό σημείο μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Κρήτης, Πελοποννήσου και Σμύρνης.

Η Κάρυστος αποτελούσε κέντρο ελέγχου του Αιγαίου σταθμό ανεφοδιασμού του στόλου, δεδομένου ότι σε πολλά από τα νησιά είχε παραχωρηθεί ειδικό καθεστώς αυτονομίας λόγω πιέσεων από τις Δυτικές Δυνάμεις. Για τον λόγο αυτό οι Οθωμανοί έκαναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν την Κάρυστο (τότε «Κιζίλ Χισάρ»), η οποία παραδόθηκε στην Ελλάδα μόλις το 1833.

Η σπάνια ομορφιά της Καρύστου

Και μετά από αυτά τα ιστορικά δεδομένα, θα σας παρουσιάσουμε μια σπάνια ομορφιά της Νότιας Εύβοιας.

Η φωτογραφία του Δημήτρη Βερούχη απεικονίζει τρεις ευρασιατικές χαλκόκοτες. Η Χαλκόκοτα θεωρείται προστατευόμενο είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η παραπάνω φωτογραφία του Δημήτρη Βερούχη απεικονίζει τρεις ευρασιατικές χαλκόκοτες. Η Χαλκόκοτα θεωρείται προστατευόμενο είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Τα φτερά τους έχουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του βαθύ ροζ χρώματος.

Διαθέτει μακρύ ράμφος κυρτό προς τα κάτω σαν τα φλαμίνγκο. Πετάει πάντα με το λαιμό τεντωμένο, τα πόδια απλωμένα και το μέγεθος της φτάνει τα 56 εκατοστά.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε κλείνει η Βουλή για εκλογές; Πότε διαλύεται

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές;

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Και όμως έριξε χιόνι στα βουνά της Εύβοιας

Ο τυχερός στο Βαθύ Αυλίδας: Όταν λέμε «τη γλίτωσε παρά τρίχα», αυτό ακριβώς εννοούμε!

Χαλκίδα: Δείτε τι απίστευτο έκανε μια γυναίκα με ένα κράνος

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις