Νοσοκομείο Καρύστου:Λειτουργεί γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με την ευκαιρία ανάληψης καθηκόντων της ψυχολόγου κυρίας Κυριακής Γαρούμπη ξεκινάει την λειτουργία του το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Νοσοκομείου Καρύστου.

Η κυρία Γαρούμπη, είναι απόφοιτος της τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική Ψυχιατρική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί 23 χρόνια στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας ενώ έχει υπηρετήσει στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία», στη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παίδων και Ενηλίκων στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της προγράμματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Νοσοκομείο Καρύστου λειτουργεί το εν λόγω Γραφείο, αποτέλεσμα της αναγνώρισης της ανάγκης αντιμετώπισης των θεμάτων που δημιουργούνται από τις κοινωνικο–οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε. Στο Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης θα πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και βραχείας ψυχοθεραπείας γύρω από θέματα επαγγελματικά, οικογενειακά και ευρύτερα ψυχολογικά, πχ άγχος, κατάθλιψη, σωματοποίηση,διαχείριση πανικού, διαπροσωπικές σχέσεις ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοπροφυλακτικήςφροντίδας αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Οι κυριότεροι στόχοι του γραφείου θα είναι η πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας, η παροχή άμεσων και κατάλληλων μορφών παρεμβάσεων, όταν και όπου αυτές είναι αναγκαίες και η παροχή δυνατοτήτων στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες να ζουν με αξιοπρέπεια ως ενεργά μέλη της κοινότητας.

Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης θα λειτουργεί καθημερινά, κατόπιν ραντεβού και μόνο απογευματινές ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:30 στο 22243-50113 & 114

Τα νέα της Εύβοιας

Δικαστική αστυνομία προκήρυξη: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη για δημοτική αστυνομία 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Δώρο Πάσχα 2023: Πότε θα πληρωθεί;

Δείτε τι ακούγεται ότι θα έρθει στην Εύβοια και θέλει προσοχή

Εύβοια: Όταν πρόσεξε καλύτερα τα παπούτσια του κατάλαβε το λάθος

Χαλκίδα: Του κόπηκαν τα γόνατα όταν είδε ποιος τον πλησίασε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει απόψε στο My Style Rocks

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις