Δείτε ποια περιοχή της Εύβοιας έμεινε χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων!

Τις δραματικές ελλείψεις εν μέσω του κορονοϊού επισημαίνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Εύβοια.

Τις ελλείψεις οδηγών του ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας εν μέσω μάλιστα πανδημίας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας, συναισθανόμενος τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και τηρώντας τη δέσμευσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμπουρνιώτη την προηγούμενη εβδομάδα, απέστειλε ερώτηση στον υπουργό Υγείας τονίζοντας το κρίσιμο ζήτημα που έχει ανακύψει ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους μόλις δύο οδηγούς ΕΚΑΒ που έχουν απομείνει στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και την επακόλουθη αδυναμία συμπλήρωσης των απαραίτητων βαρδιών πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

Στην ερώτησή του, αναφερόμενος στα πολλά έκτακτα περιστατικά που χρήζουν άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο, επισημαίνει πως η κυβερνητική είτε αμέλεια είτε απροθυμία να ενισχύσει τον τομέα της προνοσοκομειακής άμεσης βοήθειας, έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε ολόκληρο τον νομό Ευβοίας, τη στιγμή μάλιστα που η υγειονομική κρίση έχει πολλαπλασιάσει τις απαιτήσεις.

Ο Μ. Χατζηγιαννάκης ζητά να ενημερωθεί από τον υπουργό αν είναι στον σχεδιασμό του η ενίσχυση του ΚΥ Μαντουδίου με το απαραίτητο προσωπικό και η άμεση λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, καθώς και το πώς προτίθεται να ενισχύσει το έργο του ΕΚΑΒ, ειδικά σε περιοχές όπως η Εύβοια, όπου η υγειονομική κάλυψη και μεταφορά των ασθενών είναι απαιτητική λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας.