Δείτε που πηγαίνει ένας κούκλος στη Χαλκίδα τον χειμώνα!

Από τις πιο ωραίες φωτογραφίες που βρήκαμε στη Χαλκίδα. Μία φωτογραφία που δίνει αγάπη και καλοσύνη στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Αυτή την ωραία ενσταντανέ συναντήσαμε τον χειμώνα στη Χαλκίδα. Την ώρα που αλλάζει ο καιρός και έρχεται χειμώνας, ένας κούκλος στη Χαλκίδα ευτυχώς δεν κρυώνει.

Μπορεί η Χαλκίδα να είναι κοντά στη θάλασσα αλλά η υγρασία και τον χειμώνα κάνει το κρύο αφόρητο. Να σας πούμε ότι τα αρχαία χρόνια, η Χαλκίδα δεν ήταν κοντά στην παραλία.

Τα πρώτα ίχνη κατοίκησης της πόλης και ο πρώτος σημαντικός οικισμός, έγινε γύρω στο 3000 π.Χ. κατά την αρχή της Νεολιθικής Περιόδου.

Η πρώτη αυτή πόλη της Χαλκίδας βρισκόταν στις βόρειες παρυφές της σημερινής στην περιοχή της Μάνικας. Η πρώτη αυτή πόλη που κρατήθηκε για μια χιλιετία, όπως προέκυψε από τις αρχαιολογικές ανασκαφές ήταν μια καλά οργανωμένη πόλη με μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα, οδικές αρτηρίες και οικίες που ήταν αψιδωτές ή τετράγωνες ισόγειες ή με όροφο, ενώ διέθεταν και με ιερό, εστία, πηγάδια και βοτσαλωτά δάπεδα.

Στην πορεία οι άλλοι οικισμοί που αναπτύσσονται γύρω από αυτήν φαίνεται πως υποδηλώνουν τη γενικότερη ακμή που παρουσιάζεται με τη μόνιμη κατοίκηση και έτσι αποκτά και τους πρώτους της ανταγωνιστές.

Στην Χαλκίδα πάντως αυτό το σκυλάκι δεν θα κρυώνει μιας και του έφτιαξαν την δικιά του φωλίτσα.

Στο παρόν, και πιο συγκεκριμένα στην παραλία της Χαλκίδας, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν για τους τετράποδους φίλους μας.

Στην Χαλκίδα πάντως αυτό το σκυλάκι δεν θα κρυώνει μιας και του έφτιαξαν την δικιά του φωλίτσα. Με μπουφανάκια στο τελάρο που βλέπετε στη φωτογραφία, το σκυλάκι δεν τρέμει και κρυώνει.Για αυτούς που λένε ότι τα σκυλιά είναι ζώα και δεν έχουν ανάγκη, είναι λάθος και πλέον εξαρτώνται από εμάς για τις ημερήσιες ανάγκες τους και για την προστασία τους από κινδύνους.