Δείτε τι έκαναν κάποτε οι κάτοικοι στην Κύμη στην παρέλαση! [Φωτογραφία]

Είναι μια φωτογραφία από την Κύμη πριν πολλά χρόνια. Μια φωτογραφία με πολλές δόσεις περηφάνιας.

Παράλληλα έχει μέσα της και μπόλικη νοσταλγία. Η νοσταλγία είναι μία λέξη που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους. Θα πάμε πριν πολλά χρόνια στην Κύμη όταν η παρέλαση, ήταν η ιερότερη στιγμή του τόπου και των κατοίκων της.

Αν δείτε με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία από την παρέλαση στην Κύμη θα καταλάβετε το πόσο διαφορετικά ήταν εκείνα τα χρόνια.

Στην φωτογραφία βλέπετε τους κατοίκους να κάνουν παρέλαση μαζί με τους μαθητές από τα σχολεία και μπροστά να πηγαίνει η ελληνική σημαία.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τους μαθητές που παρελαύνουν σε έναν κεντρικό δρόμο της Κύμης, κρατώντας με πάθος τα μικρά σημαιάκια. Πηγή φωτογραφίας: koumiotis.blogspot.gr

Στην φωτογραφία βλέπουμε τους μαθητές που παρελαύνουν σε έναν κεντρικό δρόμο της Κύμης, κρατώντας με πάθος τα μικρά σημαιάκια. Αν δείτε τα προσωπάκια τους, θα καταλάβετε και εσείς πόσο σημαντική ήταν για εκείνη την εποχή η παρέλαση.

Οι συμμετέχοντες από μικρή ηλικία μέχρι και μεγάλη φόραγαν κάποτε τα καλά τους ρούχα. Ήταν η ενδυμασία που είχαν τις γιορτές, τις αργίες και την Κυριακή. Δεν χαμογελούσαν αλλά πήγαιναν με βαρύ βηματισμό και πάντα είχαν στο μυαλό τους, την θυσία που έκαναν οι πρόγονοι τους.

Όσοι ντύνονταν με την φουστανέλα είχαν μέσα τους μια μεγάλη περηφάνια. Ο κόσμος δεν κάθονταν δίπλα και κοιτούσε την παρέλαση αλλά έπαιρνε μέρος. Ακολουθούσε την σημαία όπως ακολουθούν οι πιστοί τον επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή.

Φορώντας τα καλά τους ρούχα ακολουθούσαν την σημαία για αρκετά μέτρα αποδίδοντας φόρους τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να σας γράφουμε εμείς αυτή την ώρα με τα πληκτρολόγια μας.