Χαλκίδα: Δείτε τι εμφανίστηκε πάνω από τα κεφάλια τους [Φωτογραφία]

Είναι από τις φωτογραφίες που μας κάνουν να τις βλέπουμε με θαυμασμό.

Όλα έγιναν στην όμορφη Χαλκίδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου. Όποιοι περνούσαν τυχαία, κάνοντας το περπάτημα τους ή την γυμναστική, το ευχαριστήθηκαν.

Για όσους δεν έχουν πάει σε αυτή την περιοχή της πόλης, να σας πούμε ότι ο Φάρος της Χαλκίδας, ηλικίας 130 χρόνων, είναι εγκατεστημένος στο ακρωτήριο της Κακής Κεφαλής. Πολλοί συμπολίτες μας, προτιμούν το μέρος και το πρωινό τους το οργανώνουν κάνοντας την γυμναστική τους εκεί.

Ο Φάρος της Κακής Κεφαλής κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια, το 1886. Το ύψος του πύργου του είναι αρκετά μεγάλο και φθάνει τα 12 μέτρα ενώ το εστιακό του ύψος είναι 21 μέτρα.

Εκπέμπει δύο κόκκινες αναλαμπές ανά 18 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο σπίτι, μέσα στο δάσος και λίγα μέτρα μακριά από την πόλη, που διαθέτει τέσσερα μικρά δωμάτια, τουαλέτα και κουζίνα.

Ο πύργος του φάρου είναι τετράγωνος, λεπτός,  χτισμένος με αρμολογημένη πέτρα. Εκεί λοιπόν σε αυτό τον παράδεισο, όσου περνούσαν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τέλειο θέαμα πάνω από τα κεφάλια τους.

Ένα ζηλευτό θέαμα με εκατοντάδες περιστέρια να πετούν πάνω από τα κεφάλια των περαστικών τις μέρες του lockdown.

Τα περιστέρια συμβολίζουν την ειρήνη. Μέρος του συμβολισμού αυτού προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη. Όλοι θυμόμαστε την κιβωτό του Νώε όπου χρησιμοποίησαν τα περιστέρια για να δουν αν υπήρχε ξηρά. Λίγο αργότερα, επέστρεψαν κρατώντας κλαδί ελιάς, δείχνοντας συμβολικά ότι ο Θεός σταμάτησε τον πόλεμο προς την ανθρωπότητα.

Πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, εμφανίστηκαν εκατοντάδες περιστέρια που έπαιζαν μεταξύ τους.

Για αρκετή ώρα κάθε πρωί που δεν έχει πολύ κόσμο, κάνουν χαμηλές πτήσεις μιας και όταν λείπουν οι άνθρωποι, βρίσκουν χώρο και ηρεμία να απολαμβάνουν την ηλιοφάνεια και τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Χαλκίδα: Αυτή την τσούχτρα δεν την έχετε ξαναδεί

Ψαχνά: Η πιο ψηλή ελληνική σημαία στην Εύβοια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις