Κύμη: Δείτε πως βρέθηκε ένας άγιος με τους κατοίκους! [Φωτογραφία]

Ήταν μεγάλη η ευλογία για τους κατοίκους της Κύμης να είναι κοντά με έναν άγιο.

Στην παρακάτω φωτογραφία, θα δείτε πως ένας άγιος ήταν δίπλα στους κάτοικους στην Κύμη της Εύβοιας.

Ο Άγιος που θα δείτε στην φωτογραφία είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μάλιστα είναι θαυματουργός και μάλιστα, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.Το όνομα του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1846 στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης.

Ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Σύντομα ήρθε αντιμέτωπος με τη δύσκολη πραγματικότητα της εποχής, μιας και η οικογένεια του δεν είχε χρήματα ενώ ενώ στη γενέτειρα του δεν υπήρχε σχολείο μέσης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, σε ηλικία 13 ετών.

Η ζωή στη Κωνσταντινούπολη για τον Αναστάσιο, που αργότερα ονομάστηκε, Νεκτάριος, ήταν σκληρή και δύσκολη τα πρώτα χρόνια της παραμονής του. Πέρασε πολύ δύσκολα ο άγιος μιας και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του ενώ έτυχε σε κακό αφεντικό που τον χτυπούσε.

Παρόλα αυτά, τα κατάφερε και όσο ήταν εν ζωή δίδαξε τον χριστιανισμό και έκανε πολλά θαύματα.

Μάλιστα βρέθηκε και στην Κύμη όπου τον αγάπησε πολύ ο λαός της Κύμης και μάλιστα δεν ήθελε να φύγει για να πάει στην Φωκίδα.

Ο Άγιος Νεκτάριος με κατοίκους της Κύμης – πηγή φωτογραφίας: evoias.blogspot.gr

​Η παρακάτω φωτογραφία είναι τρία χρόνια πριν την διεξαγωγή των πρώτων συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, ο Άγιος Νεκτάριος αναφέρεται στην αξία και τον σκοπό της γυμναστικής αθλήσεως και των αθλοπαιδιών για τους νέους. Την ομιλία εξεφώνησε ο ίδιος στα εγκαίνια Γυμναστικού Συλλόγου στην Κύμη της Ευβοίας, την 21η Αυγούστου του έτους 1893.

Όπως τόνισε τότε «ελπίδα της νεολαίας είναι ο αθλητισμός».