Εύβοια: Πετάνε στον ουρανό της Χαλκίδας

Τους κοιτάς σε παραλία της Εύβοιας και μένεις άφωνος γιατί είναι σαν να πετάνε οι άνθρωποι στον ουρανό

ευβοια, πετουν στον ουρανο
Είναι σαν να πετούν στον ουρανό της Χαλκίδας!

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίζεται στην Εύβοια όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι και μάλιστα οι άνθρωποι είναι σαν να πετούν στον ουρανό της Χαλκίδας.

Απίστευτες εικόνες μπορούμε να απολαύσουμε σε περιοχή της Χαλκίδας που είναι σαν να πετούν στον ουρανό οι άνθρωποι.

Μπορεί να γίνει η Εύβοια προορισμός για τους φίλους των ήπιων θαλάσσιων αθλημάτων;

Ήταν οι επιτυχίες του Νίκου Κακλαμανάκη που κέντρισαν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού προκειμένου οι Έλληνες να τολμήσουν να ανέβουν στη σανίδα.

Πριν πολλά χρόνια, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, όταν γεννιόταν στις χρυσές ακτές της Καλιφόρνια η λατρεία για τα θαλάσσια σπορ, εδώ η Εύβοια δεν ακολούθησε την τάση.

Τα χρόνια άλλαξαν και ήρθε και αυτή η τάση που διώχνει το άγχος και ανεβάζει την αδρεναλίνη όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Πετούν στον ουρανό: Όταν τους βλέπεις σε αφήνουν άφωνο!

Όταν βλέπεις αυτή την εικόνα όπου άνθρωποι πετούν στον ουρανό, σε αφήνουν άφωνο.

Περίτεχνα κόλπα αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και η μαγεία ότι πετάς να σε συντροφεύει το κάθε λεπτό.

Μία μαγεία που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό το άθλημα.

Η νέα μόδα των τελευταίων ετών σε παραθαλάσσια μέρη της Χαλκίδας ακούει στο όνομα Kite Surf

Το kitesurfing μπορεί να θεωρηθεί συγγενές άθλημα της ιστιοσανίδας, μόνο που εδώ η ώθηση από τον αέρα δεν δίνεται σε πανί, αλλά σε έναν «αετό», ο οποίος πετάει σε αρκετό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας.

Είναι με το αλεξίπτωτο και η μικρή σανίδα. Το “Kite” έχει κερδίσει φανατικούς οπαδούς στη Χαλκίδα. Κυρίως απολαμβάνουμε το θέαμα στην Λιανή Άμμο και στο Λευκαντί.

Στην παρακάτω φωτογραφία του Αντώνη Λάμπρου, βλέπετε τους λάτρεις του σπορ. Είναι η χρονική στιγμή που φαίνεται σαν να πετούν στον ουρανό.

Εύβοια
Εύβοια: Είναι η χρονική στιγμή που φαίνεται σαν να πετούν στον ουρανό

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του kitesurfing είναι η ευελιξία του ως προς τις συνθήκες.

Ενώ οι αθλητές του windsurfing ή του σερφ περιμένουν συνήθως ισχυρούς ανέμους, όσοι κάνουν kitesurfing μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμα και μικρούς ανέμους για να απολαύσουν τη δράση.

Επίσης, οι αθλητές μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, όπως η εκτέλεση ακροβατικών κόλπων.

Το kitesurfing έχει γίνει όχι μόνο ένα αγαπημένο αθλητικό χόμπι, αλλά και ένα θέαμα για τους θεατές, με πολλά αγωνίσματα και διοργανώσεις παγκοσμίως.

Οργανώσεις που προσελκύουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες θεατές.

Αυτό που απολαμβάνουν είναι να τους βλέπουν σαν τα πουλιά να πετούν στον ουρανό.