Δείτε τι έπαθε η Χαλκίδα σήμερα πρωί – Δείτε φωτογραφίες

Όλα άλλαξαν σήμερα το πρωί, μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι δύσκολο να τα βάλεις με την φύση. Γενικά ο άνθρωπος είναι πολύ μικρός απέναντι στην φύση. Και βέβαια εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε καν σύγκριση δυνάμεων.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Έβρεχε ασταμάτητα και έτσι θα γίνει καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, αναμένεται επιδείνωση του καιρού κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, με έντονες τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν την Εύβοια και πιθανόν τον Δήμο Χαλκιδέων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια.

Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια.

Επιπλέον, πρέπει:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων, με το προσωπικό και τα μηχανήματα να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παρέμβαση.