Δείτε τι έπαθε ένα πρωινό η Χαλκίδα [Φωτογραφίες]

Όσοι έβλεπαν αυτή την εικόνα, σίγουρα νόμιζαν ότι είχε πιάσει φωτιά στη Χαλκίδα ένα πρωινό.

Αν το παρατηρούσαμε καλύτερα ίσως να καταλαβαίναμε τι είχε συμβεί. Να σας πούμε ότι δεν συνέβη μια φορά αλλά κάθε μέρα για περίπου μία εβδομάδα.

Και υπάρχει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. Συμβαίνει όταν το πρωί έχει χαμηλές θερμοκρασίες και κατά την διάρκεια της ημέρας, υψηλές.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, το θερμόμετρο άγγιζε και τους 34 βαθμούς Κελσίου ενώ το βράδυ έπεφτε στους 22!

Για τους παραπάνω λόγους, τα πρωινά εμφανίζονταν μία πυκνή ομίχλη που πολλοί νόμιζαν ότι έχει πιάσει κάπου φωτιά. Ευτυχώς δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Πολλοί κάτοικοι στη Χαλκίδα ένα πρωινό, βλέποντας αυτό το σκηνικό νόμιζαν ότι είχε πιάσει κάπου φωτιά. Ευτυχώς δεν ήταν φωτιά αλλά ομίχλη λόγο της διαφοράς θερμοκρασίας τα πρωινά με την ημέρα.

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές σε περίπτωση που αντικρίσετε ομίχλη την ώρα που οδηγάτε.

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να μειώσουμε ταχύτητα και ανάβουμε πάντα τα μεσαία φώτα και τα ειδικά φώτα ομίχλης. Θα πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρά τα φωτιστικά στο αυτοκίνητο. Καλό είναι να τα τσεκάρουμε κατά τον χειμώνα.

Παράλληλα κατεβάζουμε λίγο το παράθυρο του οδηγού. Ας έχει κρύο, με τον τρόπο αυτό ακούμε τους εξωτερικούς θορύβους.

Χρησιμοποιούμε και τους υαλοκαθαριστήρες διότι η ομίχλη κολλάει σαν χιόνι στο παρμπρίζ περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την ορατότητα.

Προσέχουμε τα πίσω φώτα του μπροστινού μας αυτοκινήτου, διατηρώντας αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουμε ανάλογα με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και την καθαρότητα της ατμόσφαιρας.

Απαγορεύονται τα προσπεράσματα και πηγαίνουμε με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Βέβαια αν χρειαστεί να παρκάρουμε θα κοιτάξουμε να βρούμε έναν χώρο πολύ μακρυά από το δρόμο. Δεν ξεχνάμε επίσης να έχουμε τα alarm αναμμένα κατά την διάρκεια της ομίχλης.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ να οδηγήσουμε σε τόσο δύσκολες συνθήκες και ας περιοριστούμε στο γεγονός να βλέπουμε την ομίχλη μέσα από τους υπολογιστές μας και το evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.