Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Εύβοια ασθενοφόρο

Μια γυναίκα σώθηκε από βέβαιο θάνατο στην Εύβοια. Η παρατηρητικότητα μιας γυναίκας έσωσε συνάνθρωπο της, την ώρα που περπατούσε στην παραλία.

Η παρατηρητικότητα μιας γυναίκας ήταν η αιτία για να σώσει συνάνθρωπο της στην παραλία. Ήταν μεσημεριανές ώρες, όταν δύο γυναίκες περπατούσαν στην παραλία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται έξω από τη Χαλκίδα.

Ξαφνικά η παρατηρητικότητα της μιας φίλης ήταν η αιτία να τους λούσει κρύος ιδρώτας όταν κοίταξε καλύτερα στη θάλασσα. Εκεί βρίσκονταν μια λουόμενη που δεν είχε τις αισθήσεις της.

Με την βοήθεια ενός λουόμενου και ενός περαστικού, τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και τους ναυαγοσώστες.

Είναι η στιγμή που διασώστες του ΕΚΑΒ και ναυαγοσώστες είναι πάνω από μια γυναίκα που σε παραλία του νομού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.
2 ναυαγοσώστες έρχονται με σκάφος για να βοηθήσουν την γυναίκα.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η παρατηρητικότητα μιας γυναίκας έσωσε λουόμενη που βρίσκονταν αναίσθητη στη θάλασσα. Με την βοήθεια περαστικών και ναυαγοσωστών έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Λίγα λεπτά αργότερα, η γυναίκα σώθηκε από βέβαιο θάνατο. Ανέκτησε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο:

Ώρες αγωνίας σε παραλία στην Βόρεια Εύβοια για 5χρονο παιδί.

Δύσκολες ώρες για ένα παιδί 5 ετών που βρίσκονταν μαζί με τους γονείς του σε πολυσύχναστη παραλία στην Βόρεια Εύβοια στις 16 Ιουλίου 2024.

Κατά την διάρκεια που ήταν στη θάλασσα, παραλίγο να πνιγεί. Άμεσα κάλεσαν για βοήθεια και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στο κέντρο υγείας Ιστιαίας για τις πρώτες βοήθειες.

Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ξεκίνησαν τα δυσάρεστα με τους θανάτους στη θάλασσα

Ξεκίνησαν οι δυσάρεστες ειδήσεις με τους θανάτους στη θάλασσα. Μακραίνει η λίστα με τους πνιγμούς σε θάλασσες της Εύβοιας.

Μια 60χρονη γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις δίπλα σε παραλία στην Κάρυστο. Οι ωραίες στιγμές στην παραλία μετατράπηκαν σε εφιάλτη όταν λουόμενοι είδαν μια γυναίκα να μην έχει τις αισθήσεις της δίπλα στη θάλασσα το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.

Την άτυχη γυναίκα την είδαν νεκρή πάνω σε μια ξαπλώστρα. Η γυναίκα μόλις είχε βγει από την παραλία. Οι γιατροί στο κέντρο υγείας της Καρύστου διέγνωσαν τον θάνατο της. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε άλλο ένα δυσάρεστο περιστατικό, αυτή την φορά στα Πολιτικά.

Μακραίνει η λίστα με τους πνιγμούς στην Εύβοια

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνα, 360 άνθρωποι κατά μέσο όρο βρίσκουν τραγικό θάνατο στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας μας, με τους περισσότερους να αποδίδονται σε πνιγμούς. Έτσι, οι πνιγμοί κατατάσσονται δεύτεροι στην εθνική λίστα θανάτου, μετά τα τροχαία.

Γυναίκα έχασε την ζωή της στην Κάρυστο

Μια 70χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της, την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία στον Κάραβο.

Το περιστατικό έγινε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024. Περαστικοί είδαν την άτυχη γυναίκα να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις της στα νερά της θάλασσας.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου αλλά δυστυχώς ήταν αργά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της.

73χρονη νεκρή στον Νέο Πύργο

Μια 73χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στον Νέο Πύργο στην Βόρεια Εύβοια. Ήταν βραδινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2024 όταν συνέβη το μοιραίο.

Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της την ώρα που έκανε κολύμπι. Όταν την μετέφεραν στο κέντρο υγείας Ιστιαίας ήταν δυστυχώς νεκρή.

Νεκρός άντρας στα Νέα Στύρα

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 30 Ιουνίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Στύρων ότι ένας 71χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή.

Ο 71χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο νοσοκομείο της Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Νεκρή γυναίκα στην Δροσιά

Νεκρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας μια ηλικιωμένη γυναίκα που έκανε το τελευταίο της μπάνιο στο Δήλεσι.

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 77χρονη.

Η 77χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Νεκρός άντρας στη Δροσιά

Δυσάρεστο περιστατικό είχαμε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου 2024, στις Αλυκές, όπου ένας άντρας έχασε την ζωή του.

Λουόμενοι είδαν μέσα στη θάλασσα έναν άντρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άτυχος άντρας κολυμπούσε στην αρχή της πλαζ πριν τα παραλιακά μαγαζιά.

Λουόμενοι επικοινώνησαν με το λιμενικό και κατάφεραν να τον βγάλουν στην ακτή αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα που δυστυχώς έχασε την ζωή του.

Δυστυχώς αρκετοί θάνατοι συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Εύβοια.

«Μάστιγα» οι πνιγμοί στη θάλασσα

Παγκοσμίως, ο πνιγμός αποτελεί την 3η κύρια αιτία ακούσιου τραυματισμού και αντιπροσωπεύει το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε έτος παγκοσμίως σημειώνονται περίπου 236.000 θάνατοι από πνιγμό.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής.

Η πλειοψηφία αυτών είναι άτομα άνω των 60 ετών (80%).

Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2022, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 62% των θανάτων στη θάλασσα λαμβάνει χώρα σε παραλίες χωρίς ναυαγοσώστη.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία της επαρκούς ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών, προκειμένου να μειωθούν οι πνιγμοί καθώς επίσης και τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

Ο πνιγμός συχνά είναι αθόρυβος και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή που υπάρχει πρόσβαση στο νερό.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.