Θα πάθεις πλάκα αν δεις τι έπαθε το Αλιβέρι τον χειμώνα σε λίγα λεπτά! [Φωτογραφίες]

Πάθαμε πλάκα με αυτό που είδαμε στο Αλιβέρι και έγινε μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα κυλούσαν ρολόι μέχρι που άνοιξαν οι ουρανοί όπως θα δείτε και στις παρακάτω χειμωνιάτικες φωτογραφίες. Μπορεί να είμαστε στις αρχές του Φθινοπώρου αλλά μας έκανε εντύπωση πως αγρίεψε ένα πρωί ο καιρός και πως πλημμύρισε την περιοχή σε λίγα λεπτά.

Μέσα σε λίγη ώρα, οι δρόμοι έγιναν τρομακτικοί στο Αλιβέρι. Ούτε τους κεντρικούς δρόμους δεν μπορούσες να διασχίσεις. Όλα έγιναν ξαφνικά. Μαύρισε ο ουρανός και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε ένα πρωινό του χειμώνα την Νότια Εύβοια, με περιοχές σαν το Αλιβέρι, να βιώνουν το χτύπημα της κακοκαιρίας που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Ο καιρός έδειξε τα δόντια του όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Στα ορεινά του Αλιβερίου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς. Το φαινόμενο, διήρκεσε λίγα λεπτά, ωστόσο η ισχυρή βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους, οι οποίοι νωρίτερα είχαν καλυφθεί με ένα στρώμα χαλαζιού.

Οι δρόμοι έγιναν τρομακτικοί στο Αλιβέρι εξαιτίας της βροχής

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, οι δρόμοι έγιναν τρομακτικοί στο Αλιβέρι. Η σφοδρότητα της βροχής ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Ευτυχώς η πυροσβεστική δεν δέχτηκε κλήσεις μιας και το φαινόμενο δεν κράτησε για πάρα πολλά λεπτά. Και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας έβρεχε ασταμάτητα και οι δρόμοι σε πολλά σημεία πλημμύρισαν.

Φωτογραφίες: Δεν θα πιστέψεις πόσο τρομακτικοί έγιναν οι δρόμοι στο Αλιβέρι σε λίγα μόλις λεπτά.

Δείτε πόσο τρομακτικοί έγιναν οι δρόμοι στο Αλιβέρι μέσα σε λίγα λεπτά. Η πηγή των φωτογραφιών είναι από το facebook.com/Δημήτρης Γλάρος
Δείτε πόσο τρομακτικοί έγιναν οι δρόμοι στο Αλιβέρι μέσα σε λίγα λεπτά. Η πηγή των φωτογραφιών είναι από το facebook.com/Δημήτρης Γλάρος

 

Η φωτογραφία είναι από κεντρικό δρόμο στο Αλιβέρι. Ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και όλοι οι δρόμοι πλημμύρισαν.
Η φωτογραφία είναι από κεντρικό δρόμο στο Αλιβέρι. Ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και όλοι οι δρόμοι πλημμύρισαν.Η πηγή των φωτογραφιών είναι από το facebook.com/Δημήτρης Γλάρος

Λίγα λόγια για το Αλιβέρι

Το Αλιβέρι είναι κωμόπολη του Νομού Ευβοίας και υπάγεται στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, με πληθυσμό 4.827 κατοίκους.

Η Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου αποτελείται από τους οικισμούς Αλιβέρι, Ανθούπολη, Κατακαλός, Κάραβος, Λάτα και Μηλάκι και έχει συνολικό πληθυσμό 5.249 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Το Αλιβέρι παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά από την έδρα του Νομού, Χαλκίδα. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου.

Επίνειο και λιμάνι του Αλιβερίου είναι ο Κάραβος, που αποτελεί και το τουριστικό κέντρο της περιοχής. Στη νοτιοανατολική πλευρά του Καράβου βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της περιοχής, της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ.