Χαλκίδα: Μέσα στην νταλίκα ήταν πάρα πολλά εκατομμύρια! [Φωτογραφία]

Μία απίστευτη ανακάλυψη έγινε έξω από τη Χαλκίδα.

Όλα αυτά έγιναν σε μία νταλίκα και πιο συγκεκριμένα στην καρότσα της. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλα έγιναν στον δρόμο ΣχηματάριΧαλκίδας στο ύψος της Αυλίδας, χθες το απόγευμα (30 Νοεμβρίου 2020). Εκεί λοιπόν περνούσε μια μεγάλη νταλίκα με ξένες πινακίδες. Το ένστικτο των λιμενικών της Χαλκίδας λειτούργησε σωστά.

Έκαναν σήμα για να σταματήσει και όταν άνοιξαν την πόρτα είδαν ότι μέσα είχε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που θα έχανε το κράτος.

Όλα έγιναν στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδας στο ύψος της Αυλίδας…

Την ίδια ώρα προχώρησαν στη σύλληψη 41χρονου άντρα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων.

Τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντόπισαν και ότι μεταφερόταν λαθραίος χύμα καπνός συνολικού μεικτού βάρους δέκα τόνων και εξακοσίων κιλών (10.600 kg).

Ο καπνός ήταν τοποθετημένος μέσα σε 93 χάρτινα κιβώτια που ήταν παράνομα.
Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί του κατασχεθέντος καπνού, υπολογίζεται ότι ανέρχονται περίπου στο ποσό των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.300.000€) ενώ από τη κατασχεθείσα ποσότητα θα παράγονταν περί τα δεκαεπτά εκατομμύρια (17.000.000) λαθραία παραποιημένα τσιγάρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ακριβούς ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων καθώς και το φορτηγό όχημα, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο καπνός ήταν τοποθετημένος μέσα σε 93 χάρτινα κιβώτια που ήταν παράνομα.