75 εκατομμύρια έρχονται στην Εύβοια-Ποιες περιοχές αφορά και που θα δοθούν τα χρήματα;

Αυτά τα χρήματα έρχονται να βοηθήσουν όσους κάτοικους της Εύβοιας έζησαν τον εφιάλτη το καλοκαίρι.

Επειδή κάποιοι μπορεί να το έχουν ξεχάσει, αναφερόμαστε στην μεγάλη κακοκαιρία που είχαμε στον Δήμο Χαλκιδέων και στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων.

Μια κακοκαιρία που στοίχισε τις ζωές συνανθρώπων μας και κατέστρεψε πολλά σπίτια και περιουσίες. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2008 όταν μεγάλα προβλήματα είχε το χωριό Μίστρος.

Να σας πούμε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη θα δοθουν 57.900.000 ευρώ, που είχε αιτηθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ύστερα από τις ζημιές που είχαμε από την κακοκαιρία.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση για τις περιοχές Μπούρτζι, πλαζ Μάνικα, Λευκαντί, Νέα Αρτάκη του Δήμου Χαλκιδέων και Ψαχνά – Πολιτικά – Κοντοδεσπότι κ.α. του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Μια κακοκαιρία που στοίχισε τις ζωές συνανθρώπων μας και κατέστρεψε πολλά σπίτια και περιουσίες.

“Το σημαντικότερο βήμα για να υλοποιήσουμε τα έργα” λέει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα για να υλοποιήσουμε τα έργα αποκατάστασης των υποδομών μας, από τη μεγάλη καταστροφική θεομηνία της 9ης Αυγούστου. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έγκριση του συνόλου του ποσού του αιτήματός μας. Προχωρούμε γρήγορα στις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε να ξαναφτιάξουμε τους δρόμους, τις γέφυρες, τα αντιπλημμυρικά έργα με υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Πάμε να επουλώσουμε τις πληγές μας οριστικά, να νιώσουμε ξανά ασφαλείς»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης τόνισε: «Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επούλωσης των πληγών που άφησε στις υποδομές μας η μεγάλη πλημμύρα του Αυγούστου, η Περιφερειακή Αρχή, ως όφειλε, εξασφάλισε σημαντικές πιστώσεις που θα επιτρέψουν στις πληγείσες περιοχές να αναπνεύσουν και να γυρίσουν οριστικά σελίδα. Μεγάλα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση και την αποκατάσταση οδοποιίας και τεχνικών έργων στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων, παίρνουν σάρκα και οστά, με βασικό μας πια στόχο την ταχεία και άρτια εκτέλεση τους».