Χαλκίδα: Όταν άνοιξαν οι πόρτες ενός φορτηγού ήρθε η αποκάλυψη!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι λιμενικοί στη Χαλκίδα είδαν ένα φορτηγό και το σταμάτησαν για έλεγχο.

Ήταν ένα φορτηγό που κουβαλούσε χαλιά στη Χαλκίδα και το σταμάτησαν για έλεγχο οι λιμενικοί και η αποκάλυψη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν άνοιξαν τις πόρτες και μπήκαν να δουν τι συμβαίνει.

Λίγο αργότερα, πλούσια ήταν ευρήματα στην έφοδο της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στο χώρο φόρτωσης.  Αξιοποιώντας πληροφορίες το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας σταμάτησε για έλεγχο φορτηγό που είχε κατεύθυνση Χαλκίδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εύβοια: Δες πόσο τρομακτικός έγινε ο ουρανός για λίγα λεπτά

Δες ποιος είναι ο φόβος για το νερό της Χαλκίδας

Όταν άνοιξαν την πόρτα ήρθε η αποκάλυψη

Συγκεκριμένα πίσω από το εμπόρευμα (χαλιά) που υποτίθεται ότι κουβαλούσε οι Λιμενικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα, 42.800 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 30 κιλά λαθραίου καπνού.

Επί τόπου συνελήφθησαν ο 41χρονος έλληνας οδηγός, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό.

Ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα στην περιοχή Αχαρνών Αττικής (φερόμενος χώρος φόρτωσης των ανωτέρω καπνικών προϊόντων) από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου ανευρέθηκαν και κατασχεθήκαν καπνικά είδη και συγκεκριμένα:

Α) ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ (760) ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Β) ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ (110) ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ,

Δ) ΟΧΤΑΚΟΣΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (826) ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΥΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

Ε) ΟΧΤΩ (08 ΓΡ.) ΚΑΝΝΑΒΗΣ

ΣΤ) ΜΙΑ (01) ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Ζ) ΔΥΟ (02) ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ,

Η) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Θ) ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ

Εκεί συνελήφθη ένα ακόμη άτομο 66 ετών αλλοδαπός συνιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ αναζητείται το έτερο πρόσωπο που έχει την εν λόγω επιχείρηση.

Ύστερα από την αποκάλυψη στη Χαλκίδα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη (05-05-2020) ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή Χαλκίδας και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού στη Χαλκίδα και ήρθε η αποκάλυψη

Συγκεκριμένα πίσω από το εμπόρευμα (χαλιά) που υποτίθεται ότι κουβαλούσε οι Λιμενικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα, 42.800 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 30 κιλά λαθραίου καπνού.
Συγκεκριμένα πίσω από το εμπόρευμα (χαλιά) που υποτίθεται ότι κουβαλούσε οι Λιμενικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα, 42.800 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 30 κιλά λαθραίου καπνού. πηγή: hcg.gr

Παράνομο εργοστάσιο καπνού στην Τανάγρα εντόπισε το ΣΔΟΕ

Το περιστατικό όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2019. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, εντός του οποίου υπήρχε εγκαταστημένη ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

Κατασχέθηκαν 10.400 κιλά καπνού, εκ των οποίων ποσότητα 7.800 κιλών βρίσκονταν στο στάδιο της επεξεργασίας και ποσότητα 2.600 κιλών ήταν έτοιμος κατεργασμένος καπνός για κατανάλωση. Επίσης μια ηλεκτροπαραγωγός γεννήτρια, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, εκ των οποίων το ένα αποτελούνταν από τέσσερις ιμαντοδιάδρομους, και άλλα βοηθητικά μηχανήματα (παλετοφόρο, κλαρκ κ.λπ.)

Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, για να διαπιστωθεί αν υπόκειται σε ΕΦΚ, προκειμένου στη συνέχεια να προσδιοριστούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις