Αλιβέρι: Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του για να φύγει και είδε μια κούκλα μπροστά του [Φωτογραφία]

Αυτή την εικόνα δεν την βλέπετε κάθε μέρα μπροστά σας. Είναι πολύ σπάνιο και αν μένεις σε μεγάλη πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα το αντικρίσετε ποτέ.

Συνήθως στις πόλεις δεν κυκλοφορούν και συνήθως κρύβονται μιας και τις ταλαιπωρούν. Δεν τους αρέσει η πολυκοσμία και από ότι φαίνεται και ο συγχρωτισμός των ανθρώπων. Σίγουρα θα αντιμετώπιζαν και καλύτερα τον κορονοϊό από ότι οι άνθρωποι.

Σε χωριό στην Εύβοια, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ένα πρωινό άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του για να πάει στην δουλειά και εκεί έξω είδε κρυμμένη μία κούκλα, ή απλά έναν απρόσκλητο επισκέπτη.

Στην φωτογραφία που βρήκαμε στο facebook, βλέπουμε την κουκουβάγια να κάθεται στο πεζούλι απολαμβάνοντας τις ηλιαχτίδες του ήλιου.

Ο καιρός ήταν καλός στην Εύβοια και έτσι ο επισκέπτης προτίμησε να ξεκουραστεί στην αυλή και να λιαστεί από τον ήλιο. Η ίδια πάντως δείχνει να το απολαμβάνει και δεν αντέδρασε στον φωτογραφικό φακό.

Ήταν μία ωραία έκπληξη που αντίκρισε ανοίγοντας την πόρτα. Αν και μικρόσωμη έχει άρτια κατασκευή σώματος, μεγάλο κεφάλι με κίτρινα μάτια, και αρκετά μακριά πόδια.

Το χρώμα της ραχιαία είναι κάποιες φορές καστανό και έχει ελάχιστες λευκές κηλίδες. Δεν την βλέπετε τόσο συχνά στις πόλεις γιατί της αρέσει να κρύβεται μέσα στα δέντρα. Συνήθως προτιμά να κρύβεται σε κουφάλες δέντρων.

Φωλιάζει σε κουφάλες δέντρων, σε τρύπες σε χωράφια. Πολλοί τις βλέπουν στις πόλεις καμμιά φορά. Ψάξαμε και μάθαμε ότι ελάχιστες βρίσκονται στην πόλη. Όσες είναι εκεί, κρύβονται σε παλιά κτίρια. Για φαγητό, είναι όλη την ώρα στο τρέξιμο μιας και τους αρέσουν τα θηλαστικά μικρού μεγέθους, μικρά πουλιά και μικρόσωμα ερπετά.