Χαλκίδα: Αυτό που έγινε στον δρόμο δεν το έχετε ξαναδεί! [φωτογραφια]

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα λόγια. Μία και μόνο μία εικόνα είναι ικανή να κάνει πολλούς να μείνουν με τον στόμα ανοιχτό και να κάνουν τον σταυρό τους. Αυτό που θα δείτε είναι σπάνιο και το ευτύχημα είναι ότι δεν έχασε κάποιος συνάνθρωπος μας την ζωή του.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στον δρόμο Χαλκίδα-Σχηματάρι. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, ο συγκεκριμένος οδηγός έθεσε σε κίνδυνο την ζωή δεκάδων ανθρώπων, κινούμενος αντίθετα στον περιφερειακό δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου σε ώρα αιχμής!

Λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μάθαμε από το αστυνομικό δελτίο ότι είναι ηλικιωμένος και ότι μπήκε ανάποδα στον κόμβο Σχηματαρίου (0,5 χ/θ) και οδήγησε ανάποδα κινούμενος μάλιστα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας για αρκετά χιλιόμετρα.

Στην 10η χιλιομετρική θέση ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Ο οδηγός συνελήφθη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, καθώς ο 86χρονος κινείται με ταχύτητα αποκλειστικά στο αριστερό ρεύμα και τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις η σύγκρουση αποφεύγεται την τελευταία στιγμή χάρη στην ψυχραιμία των άλλων οδηγών.
Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, καθώς κινείται στο αριστερό ρεύμα. (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Λίγα λόγια για τον Αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας

Ο Αυτοκινητόδρομος Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α11) είναι κλάδος του Αυτοκινητόδρομου 1 ο οποίος τον συνδέει με την πόλη της Χαλκίδας. Ξεκινάει στο Σχηματάρι και καταλήγει στα Ψαχνά βόρεια της Χαλκίδας. Το αρχικό μήκος του αυτοκινητοδρόμου ήταν 11 χιλιόμετρα, καθώς ξεκινούσε από το Σχηματάρι και κατέληγε στη Γέφυρα του Ευρίπου.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2003, παραδόθηκε το 2009 και αποτελεί το κατασκευασμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. Σε αυτό το τμήμα προστέθηκε το 2014 η Παράκαμψη της Χαλκίδας, ένα υπό σχεδιασμό τμήμα αυτοκινητοδρόμου μήκους 16 χιλιομέτρων, το οποίο θα ξεκινάει δυτικά από την Νέα Λάμψακο και θα καταλήγει στα Ψαχνά.

Το έργο αυτό πρόκειται να δημοπρατηθεί το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή του, μήκους 4 χιλιομέτρων, τμήματος μεταξύ της Γέφυρας του Ευρίπου και της Νέας Λαμψάκου, το οποίο προέκυψε το 2014 με την προσθήκη της Παράκαμψης της Χαλκίδας και για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για την μετατροπή του σε αυτοκινητόδρομο.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις