Χαλκίδα: Μπήκε σε καφετέρια και έφυγε με χειροπέδες!

Χαλκίδα νέα: Το περίεργο θα ήταν να πήγαινε σαν πελάτης και να τον συλλάμβαναν οι άντρες της αστυνομίας.

Το θέμα είναι ότι δεν πήγε σαν πελάτης και η είδηση έρχεται μια μέρα μετά το τρομακτικό βράδυ που έζησε οικογένεια έξω από τη Χαλκίδα.

Ο πρωταγωνιστής της είδησης δεν πήγε σαν πελάτης αλλά περίμενε να κλείσει η επιχείρηση. Αφού έφυγε και ο τελευταίος πελάτης περίμενε κάποια ώρα ώστε να υλοποιήσει τον στόχο του. Περίμενε να μην έχει κίνηση ο δρόμος για να μπορεί να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του.

Περίμενε μέχρι να πάει 5 το πρωί και εκείνη την χρονική στιγμή θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη ώρα για να ικανοποιήσει την επιθυμία του για κλοπή.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παραβιάσει την εξωτερική νάιλον επιφάνεια και μέσα σε λίγα λεπτά να μπει μέσα στην καφετέρια. Είχε βάλει στο μάτι τα εμπορεύματα και την στιγμή που τα είχε παραμάσχαλα, πιάστηκε στα “πράσα”.

Ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί και αμέσως τον πλησίασαν και του έβαλαν χειροπέδες. Άλλη μία από τις κλοπές στη Χαλκίδα όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον δράστη που είναι 43 ετών.

Όποια προϊόντα είχε αρπάξει, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Τι συνέβη και του έβαλαν χειροπέδες οι αστυνομικοί;
Είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Φωτογραφία αρχείου: unsplash.com

Δείτε παρακάτω τις συμβουλές της αστυνομίας για αποτροπή κλοπής.

Ψάχνωντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε συμβουλές για αποτροπή κλοπής. Σας τον παρουσιάζουμε και ευχόμαστε πότε να μην χρειαστεί να το ζήσετε.

-Θα πρέπει να ασφαλίζετε κεντρικές και δευτερεύουσες πόρτες. Περισσότερο από το 40% των εισβολών γίνονται χωρίς τη χρήση βίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν ανασφάλιστες τις εισόδους των οικιών ή και των καταστημάτων τους.

-Χρήση εξώπορτας ασφαλείας όπου δεν θα μπορεί ο διαρρήκτης να σπάσει την πόρτα ή να διαρρήξει την κλειδαριά και χρήση διπλής ασφάλειας στα παράθυρα για να μην μπορούν εύκολα οι ληστές να τα ανοίξουν.

-Χρήση εξωτερικού φωτισμού στην είσοδο και γνώση και επικοινωνία με τους γείτονες σας. Έχει παρατηρηθεί ότι σε γειτονιές που οι κάτοικοι έχουν στενότερες σχέσεις μεταξύ τους, τα ποσοστά ληστειών είναι χαμηλότερα αφού μπορεί πιο άνετα να εντοπιστεί ένας ξένος

-Προσπάθεια απομάκρυνσης οποιουδήποτε αντικειμένου βοηθάει τους ληστές να πραγματοποιήσουν την πράξη τους.

-Τοποθέτηση πινακίδας, ότι η οικία ή η επιχείρηση προστατεύεται από σύστημα συναγερμού, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι. Η τοποθέτηση επιδρά αρνητικά στην εισβολή και ληστεία.

-Χρήση περσίδων ή κουρτινών που θα αποτρέπουν τον διαρρήκτη να δει μέσα και να διακρίνει κάποια αντικείμενα που πιθανόν να αποτελούν στόχο.

-Χρήση συναγερμού και ενεργοποίησή του.

-Απόκτηση σκύλου-φύλακα ή σκύλου άμυνας. Η απόκτηση και εκπαίδευση ενός μικρού μεγέθους σκύλου λειτουργεί ως ένα «κινητό σύστημα συναγερμού» ενώ ένας μεγάλου μεγέθους σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά για τον ίδιο τον ληστή.