Μια ολόκληρη εποχή «έφυγε» μαζί με τον Βασίλη Τουλίτση – Θλίψη στη Χαλκίδα

Κερί θάνατος, Εύβοια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add evianews.com on Google

Φτωχότερη είναι από χθες η κοινωνία της Κανήθου και ο πνευματικός κόσμος της Χαλκίδας, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Βασίλης Τουλίτσης, ένας άνθρωπος που σφράγισε με την παρουσία του την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες και στυλοβάτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του για δεκαετίες με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων.

Η προσφορά του δεν περιορίστηκε μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με την έκδοση της εφημερίδας «Το Φρούριο». Μέσα από τις σελίδες της, ο Βασίλης Τουλίτσης αγωνίστηκε για τα προβλήματα της συνοικίας, ανέδειξε την ιστορία της και έδωσε βήμα στους συμπολίτες του, αφήνοντας πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη γραπτού λόγου και κοινωνικής προσφοράς.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης χθες, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Κάνηθο.

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τις αξίες του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.


Περισσότερα νέα από την Εύβοια

Φωτιά τώρα κάτω από την υψηλή γέφυρα

Εύβοια: Τραυματίστηκε ύστερα από τροχαίο ατύχημα πριν λίγο

Φτωχότερη η Χαλκίδα, έφυγε ένας άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει αγάπη

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.