Γιατί μαζεύτηκε τόσο κόσμος στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας; [Φωτογραφία]

Αν έβλεπε την φωτογραφία αυτή η κυβέρνηση θα μιλούσε για συνωστισμό τώρα στο lockdown.

Αν δείτε την φωτογραφία και δώσετε μεγαλύτερη προσοχή, είμαστε σίγουροι ότι θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για μία χθεσινή λήψη αλλά πριν δεκάδες χρόνια.

Το κίτρινο και ξεθωριασμένο χρώμα σε ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω στο παρελθόν. Είναι η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας μόνο που εκείνη την χρονολογία δεν είναι παλιά αλλά καινούργια.

Η γέφυρα της Χαλκίδας στον πορθμό του Ευρίπου είναι το πιο ζωντανό και κομβικό σημείο της πόλης της Χαλκίδας.

Η Χαλκίδα βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Στην ηπειρωτική πλευρά της, στον λόφο της Κανήθου, δεσπόζει το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα, το οποίο, μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.

Δεν γίνεται να μην την δεις, να μην την περπατήσεις, να μην σταθείς να χαζέψεις τα «τρελά νερά της».

Στην παρακάτω φωτογραφία μαζεύτηκε πολύς κόσμος μιας και ήταν οι πρώτες ημέρες λειτουργίας της. Χιλιάδες άτομα είχαν βρεθεί για να δουν από κοντά την σύνδεση της Εύβοιας με την Βοιωτική πλευρά.

Αυτοκίνητα ήταν λίγα μιας και τότε δεν είχε από δύο αυτοκίνητα η κάθε οικογένεια.