Κύμη: Τα αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν ένα πρωινό [Δείτε φωτογραφία]

Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τα αυτοκίνητα; Ταυτόχρονα θα μεγάλωναν οι αποστάσεις και ο χρόνος. Πολλοί όταν βάζουμε στο μυαλό μας την σκέψη για ζωή χωρίς αυτοκίνητα, αγχωνόμαστε και δεν θέλουμε με τίποτα να το σκεφτόμαστε.

Είναι μία εποχή στο άκουσμα της οποίας, πολλοί αναπολούν. Πιστεύουν ότι έτσι θα αποβάλλουν το άγχος και το στρες που είναι υπεύθυνο για την μείωση της θνησιμότητας.

Μία εποχή όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα. Λες και τα εξαφάνισε ένας ζωγράφος με μία απλή πινελιά. Θα πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε ότι οι σύγχρονες εποχές έχουν αυξήσει το άγχος.

Με μία φωτογραφία θα δείτε και εσείς πως εξαφανίστηκαν τα αυτοκίνητα ένα πρωινό. Στην ήσυχη πλατεία της Κύμης δεν ακούγονταν ήχοι μηχανής.

Ακούγονταν τα πουλάκια και η φύση και ανθρώπινοι ήχοι που περιελάμβαναν τις λέξεις “καλημέρα”, “τι κάνετε”, “σας περιμένουμε στο σπιτικό μας”.

Για όσους δεν ξέρουν η Κύμη είναι κωμόπολη. Υπάρχει η Κύμη που είναι στα ορεινά με 2.383 κατοίκους και η παραλία της Κύμης όπου εκεί είναι το λιμάνι της.

Κύμη - παλιά χρόνια
Πρόκειται για μία φωτογραφία από την Εύβοια την δεκαετία του 50. Με νοσταλγία έπεσε στα social media μία υπέροχη φωτογραφία της Κύμης δεκάδες χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχε ούτε καν η τηλεόραση, ενω τα νέα τα διάβαζαν καθημερινά στην εφημερίδα, πίνοντας τον καφέ τους. (πηγή: Βασίλης Τσομάκας – koumiotis.blogspot.gr)

Υπήρξε έδρα της τέως επαρχίας Καρυστίας και μέχρι το 2010 ήταν έδρα του Δήμου Κύμης όπου περιελάμβανε τα δημοτικά διαμερίσματα Κύμης, Ανδρονιάνων, Άνω Ποταμίας, Βιτάλων, Ενορίας, Καλημεριάνων, Μαλετιάνων, Μετοχίου, Οξυλίθου, Πλατάνας, Πύργου και Ταξιαρχών.

Τώρα αποτελεί δημοτική κοινότητα του νέου διευρυμένου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί την Ιστορική έδρα. Αποτελεί επίσης την έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Έχει ιστορία αιώνων ως ναυτική πόλη. Από την εποχή του αποικισμού στην αρχαιότητα είναι γνωστές δύο ομώνυμες πόλεις: η Κύμη της Αιολίδας και η Κύμη (Cuma) της Καμπανίας.

Η πρώτη σύντομη ιστορική αναφορά της Κύμης γίνεται στον Θουκυδίδη, ενώ η ελληνική περίοδος στην Κύμη λήγει το 421 π.Χ.

Στην Κύμη κατά την διάρκεια της αρχαιότητας έρχονται νέες αντιλήψεις με τη διεύρυνση του νου από την επαφή με τα αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κέντρα, και αναπτύσσεται αστική συνείδηση. Αυτό φαίνεται καθαρά στα κτήρια, στην κουμιώτικη φορεσιά και στον τρόπο ζωής.