Δείτε τι βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια πάνω στο βουνό της Δίρφυς στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια. Κάτι πολύ δυσάρεστο είχε γίνει πάνω στο βουνό.

Πρόκειται για κάτι που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και την Εύβοια και είχε γίνει πριν από 18 χρόνια.

Εκείνη την περίοδο όλη η χώρα μας έκλαιγε με αυτή την δυσάρεστη είδηση πάνω στο βουνό της Δίρφυς. Πιο συγκεκριμένα έγινε στις 26 Ιουνίου του 2002. Εκεί στην κορυφή του βουνού, έχασαν την ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι.

Η Δίρφυς είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της.

Έχει έντονο ανάγλυφο και είναι αρκετά απότομη, κυρίως στην ανατολική της πλευρά. Η δυτική της πλευρά παρουσιάζει κωνικό σχήμα. Η Δίρφυς παρουσιάζει επίσης έντονες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, γιατί είναι εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα.

Ήταν 2002, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωση ένα πολεμικό αεροπλάνο στην κορυφή της Δίρφυς σοκάροντας όλο το πανελλήνιο, που θρηνούσε για το χαμό δύο νεαρών στρατιωτικών.

Σήμερα, στην κορυφή αυτού του βουνού στην Εύβοια, βρίσκονται ακόμη συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου μαρτυρώντας την αεροπορική τραγωδία, που σημειώθηκε πριν ακριβώς 18 χρόνια.

Αρκετοί πεζοπόροι και ορειβάτες επισκέπτονται συχνά την περιοχή απαθανατίζοντας τα απομεινάρια του πολεμικού αεροσκάφους όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το φωτογραφικό φακό του Ευάγγελου Χαλαστάρα, που προσέγγισε πρόσφατα το σημείο. Στην φωτογραφία βλέπουμε τα συντρίμμια του αεροσκάφους και μια εικόνα για να προσεύχονται όσοι διαβούν από την περιοχή.

Παρά της δυσπρόσιτης περιοχής, στην φωτογραφία είδαμε τα συντρίμμια του φάντομ που δυστυχώς μέχρι και σήμερα μαρτυρούν την τραγωδία. Μάλιστα, λόγω σφοδρής σύγκρουσης του αεροσκάφους με το έδαφος κατά την πτώση του έχει δημιουργηθεί και ένας μικρός κρατήρας.

Επιπλέον, στο σημείο εντοπίζονται κομμάτια από τον κινητήρα, την άτρακτο αλλά και ένα από τα φτερά του πολεμικού αεροσκάφους.