Δείτε πως χάθηκε η θάλασσα σε περιοχή της Εύβοιας! [Φωτογραφία]

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που μας έκανε όλους να απορήσουμε.

Όλα έγιναν σε περιοχή στην Κάρυστο. Θα δείτε παρακάτω σε μία εικόνα πως χάθηκε η θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά. Η θάλασσα εξαφανίστηκε και από την στιγμή που ανέβηκε η φωτογραφία στα social media, πραγματικά έχει γίνει viral και όλοι απορούν γιατί συνέβη αυτό. Μια συναρπαστική φωτογραφία με την θάλασσα να χάνεται, είχαμε δει και στο Αλιβέρι.

Λίγα λόγια για την Κάρυστο

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί αυτή την όμορφη περιοχή, χάνουν. Η Κάρυστος έχει πολλή καλή ρυμοτομία με μεγάλους δρόμους και πλατείες που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα από τον Βαυαρό μηχανικό Μίρμπαχ.

Αυτή η πόλη εκτός από καταπληκτικές παραλίες, έχει και ιστορία. Προς τιμή του Όθωνα η κωμόπολη αυτή είχε το 1848 την ονομασία «Οθωνόπολις».

Αργότερα μετονομάστηκε σε Κάρυστο μετά την μεταπολίτευση το 1862. Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο. Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πολύ κοντά στη πόλη και σε υψόμετρο 1.400 μ. στο όρος Όχη ανεγέρθηκε ορειβατικό καταφύγιο από τη δεκαετία του 1960.

Παραλία Λιβαδάκι

Μία περιοχή με καταπληκτικές παραλίες. Ανάμεσα σε αυτές τις fabulous παραλίες, βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του κόλπου της Καρύστου, το Λιβαδάκι.

Είναι περίπου 3,2 km από το κέντρο της πόλης. Η παραλία έχει ανατολικό προσανατολισμό και το μήκος της παραλίας είναι περίπου 200 μέτρα. Η παραλία είναι αμμώδης και τα νερά είναι πάρα πολύ ρηχά, ήρεμα και κατάλληλα για μικρά παιδιά και νήπια.

Κατά μήκος της δυτικής πλευράς της αμμουδιάς υπάρχει μια σειρά δένδρων (αρμυρίκια), που παρέχουν πλούσιο ίσκιο. Για τα πρώτα 20-25 μέτρα από τον γιαλό, τα νερά είναι μόνο λίγα εκατοστά του μέτρου βαθιά. Μετά αρχίζουν να βαθαίνουν σταδιακά.

Ο βυθός είναι αμμώδης, με πλούσια ποικιλία οστράκων και κατάλληλος για εξερεύνηση με μάσκα ή και ερασιτεχνικό ψάρεμα. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον κεντρικό δρόμο που είναι ασφαλτοστρωμένος από την Κάρυστο μέχρι τις νοτιοδυτικές ακτές. Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί τον κύριο παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης δυτικά.

Χάθηκε η θάλασσα στην Κάρυστο, στην παραλία Λιβαδάκι

Ξαφνικά χάθηκε η θάλασσα στην παραλία Λιβαδάκι. Γιατί έγινε αυτό;

Όλα έγιναν εξαιτίας της υψηλής βαρομετρικής πίεσης που προκάλεσαν ασυνήθιστα έντονες άμπωτες. Άμπωτη συμβαίνει ότι η θάλασσα ξεφουσκώνει και χάνεται.

Η άμπωτη που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα τα νερά να τραβηχτούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. (πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Βερούχης)