Εύκολη συνταγή για τρουφάκια σε λίγα λεπτά!

Τα τρουφάκια κάθε λογής τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους στην Εύβοια! Πόσο μάλλον αν η σοκολάτα συνδυαστεί με την καρύδα. Χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά μπορείς να φτιάξεις σπίτι τα πιο νόστιμα τρουφάκια καρύδας που έχεις φάει ποτέ.

Όλοι μας τρώμε γλυκά—καλώς ή κακώς. Ναι, μπορούμε να πούμε και καλώς, επειδή υπάρχουν ορισμένες γλυκές συνταγές που μπορούν να είναι πολύ υγιεινές. Αλλά τώρα μιλάμε για τα άλλα γλυκά.

Εκείνα τα αμαρτωλά, τις ένοχες απολαύσεις. Ξέρουμε ότι είναι κακά για τα δόντια.
Οι καραμέλες, τα γλυκά – και ειδικά όσα είναι μαστιχωτά και μπορούν να κολλήσουν στα δόντια – καταστρέφουν τα δόντια μας. Μένουν πάνω και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ακόμα και με έντονο βούρτσισμα, και τα σάκχαρά τους αποτελούν την καλύτερη τροφή για τα επικίνδυνα βακτήρια.Ένα γλυκάκι πού και πού δεν θα μας κάνει καλό.

Η τακτική τους, όμως, κατανάλωση, μας προσθέτει καθημερινά έξτρα θερμίδες που δεν χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, πολλές θερμίδες, και αν δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τον εαυτό μας, μπορεί να καταναλώνουμε μέχρι και 1.000 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Τα τρουφάκια είναι μία λύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει λατρέψει τα τρουφάκια.

ΥΛΙΚΑ:
2 σακουλάκια καρύδας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 σοκολάτες κουβερτούρας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για τα τρουφάκια:
Αδειάστε σε ένα μπολ τα σακουλάκια με την καρύδα και έπειτα ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και παραπάνω γάλα από την προτεινόμενη ποσότητα, αλλά και έτσι γίνονται μία χαρά και η γεύση της καρύδας είναι πιο έντονη!

Ανακατέψτε με το χέρι σας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώστε τα σε μία μεγάλη επιφάνεια αλουμινόχαρτο και πλάστε σιγά σιγά το μείγμα σας σε μπαλάκια.

Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά. Με προσοχή, βουτήξτε μέσα τις καρυδένιες μπαλίτσες και αφαιρέστε τις με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Αφήστε τα στο αλουμινόχαρτο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα! Αν θέλετε μπορείτε να «παίξετε» με τη διακόσμηση και να χρησιμοποιήσετε δύο ειδών σοκολάτες!