Δείτε πως καταστράφηκε ένα σπίτι στην Εύβοια!

Παλιά οικία στην Εύβοια
Παλιά οικία στην Εύβοια

Είναι από τις εικόνες που σοκάρουν και μας αφήνουν άφωνους στην Εύβοια.

Η φωτογραφία αυτή μας υπενθυμίζει το τι πέρασε η Εύβοια τον Αύγουστο. Ήταν μια δύσκολη συγκυρία όπου ο νομός μας πνίγηκε κάτω από τα λασπόνερα. Περιοχές της Εύβοιας πλημμύρισαν μέσα σε ένα βράδυ.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες σε 2.500 σπίτια, καθώς εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημίες στις γέφυρες Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων, κατά μήκος του Λήλαντα, με αποτέλεσμα την αποκοπή τμήματος του νησιού από την Στερεά Ελλάδα.

Το οδικό δίκτυο υπέστη και σε άλλα σημεία καταστροφές, όπως στην παραλία στο Λευκαντί, και σε πολλά σημεία καλύφθηκε με λάσπες. Εκτεταμένες ζημίες υπέστη το δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης των χωριών, λόγω της εγγύτητάς του με ρεύματα, με αποτέλεσμα τα Ψαχνά, ο Μίστρος και τα Πολιτικά να μείνουν χωρίς νερό.

Η εικόνα που θα δείτε παρακάτω είναι από την περιοχή Μπούρτζι. Είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα και έχει την δική του ιστορία.

Το Μπούρτζι είναι περιοχή της ευβοϊκής πλευράς του Ευρίπου, όπου κατέληγε το ένα άκρο της ξύλινης γέφυρας, που άνοιγε για τον διάπλου των πλοίων. Στη θέση αυτή υπήρχε ενετικό επάκτιο φρούριο από του οποίου οι Οθωμανοί ονόμασαν την περιοχή, θέση όπου σήμερα βρίσκεται το λιμεναρχείο της Χαλκίδας.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία αυτό ήταν κάποτε ένα σπίτι. Η πόρτα και τα παράθυρα εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ. Το σπίτι είχε μια στέγη που τους καλοκαιρινούς μήνες έδινε δροσιά στους ενοίκους. Δυστυχώς εξαφανίστηκε και αυτή.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία αυτό ήταν κάποτε ένα σπίτι. Η πόρτα και τα παράθυρα εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ.

Η φωτογραφία είναι σοκαριστική και αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να μην τους ξεχάσουν οι κυβερνήσεις και τους αφήσουν στο έλεος.

Αν θες να μείνεις στιλάτος την περίοδο της καραντίνας, η λύση είναι μία...

Insurance Market: Κέρδισε ως -40% το χρόνο στην ασφάλειά σου!