Εύβοια: Δείτε τι πελώριο βγήκε σε ένα χωράφι! [Φωτογραφία]

Η ίδια προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει πως έγινε τόσο μεγάλη αλλά εξήγηση δεν μπόρεσε να βρει

Έτσι ανέβασε τη φωτογραφία στα social media και πραγματικά έγινε viral σε λίγα λεπτά.

Ζυγίζει περίπου 646 γραμμάρια και δεν έχει ίχνος από φυτοφάρμακα. Η συνταξιούχος που ασχολείται ερασιτεχνικά με την κηπουρική και βάζει περιβολάκι για την οικογένεια της, κατάφερε να παράξει χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και χημικών σκευασμάτων (φυτοφαρμάκων) αυτή την ντομάτα που είναι πολύ μεγάλη.

Μάθαμε επίσης ότι η ντομάτα είναι φυτό της οικογένειας των Στρυχνοειδών και κατάγεται από το Μεξικό μέχρι το Περού.

Ζει μόνο μερικά χρόνια και συνήθως καλλιεργείται ως μονοετές φυτό. Τυπικά φτάνει τα 3-4 ή 5 μ. ύψος, αλλά δεν έχει αρκετά ανθεκτικό βλαστό και στηρίζεται σε άλλα φυτά. Τα φύλλα έχουν μήκος 10-25 εκ. και είναι σύνθετα, αποτελούμενα από 5-9 μικρότερα φύλλα το καθένα μέχρι και 8 εκ. μακρύ με πριονοειδή περιφέρεια. Τόσο ο βλαστός του φυτού όσο και τα φύλλα φέρουν τρίχωμα. Τα λουλούδια έχουν διάμετρο 1-2 εκ., είναι κίτρινα με πέντε μυτερούς λοβούς και μεγαλώνουν σε ομάδες αποτελούμενες από 3-12.

Ζυγίζει πολύ πάνω από μισό κιλό και πραγματικά έκανε εντύπωση σε όλη την γειτονιά σε χωριό της Εύβοιας.

646 γραμμάρια ζυγίζει αυτή η ντομάτα γίγας που βγήκε από περιβόλι της Εύβοιας. Όσοι την βλέπουν μένουν με τον στόμα ανοιχτό.

“Ο σπόρος προέρχεται από μια παλιά ποικιλία παραδοσιακής ντομάτας” μας είπε χαμογελώντας η γυναίκα με την ντομάτα γίγας.

Πάντως η γεύση της, το άρωμα της και η νοστιμιά της είναι μοναδική και πραγματικά είναι υπέροχη αυτή η ντομάτα.