Εύβοια: Νόμιζαν ότι μία τούρτα κολυμπούσε! [Φωτογραφία]

Μια απίθανη φωτογραφία που είδαμε στο facebook και έγινε viral. Πραγματικά, πρώτη φορά είδαμε μία “τούρτα” να κολυμπά.

Την παρατηρούσαμε καλύτερα και δεν καταλάβαμε καμμία απολύτως διαφορά με την τούρτα που μας κόβει την υπογλυκαιμία.

Πριν σας εξηγήσουμε περισσότερα για την φωτογραφία που είδαμε, θα σας ενημερώσουμε ότι έρευνα λέει πως το σβήσιμο των κεριών αυξάνει τα βακτήρια.

Tην επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο πάρτι γενεθλίων, καλό θα ήταν να σκεφτείτε διπλά πριν φάτε το κομμάτι που σας αναλογεί από την τούρτα του εορταζόμενου, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, το σβήσιμο των κεριών, αυξάνει τα βακτήρια κατά 1,400%.

Πίσω στο ρεπορτάζ μας, αυτό που είδαμε δεν είναι τούρτα αν και μοιάζει αλλά μέδουσα, που αποτελεί μια μεγάλη ομάδα οργανισμών του ζωοπλαγκτού που υπάρχει σε όλες τις θάλασσες και ζει σε όλα τα βάθη.

μεδουσα ευβοια
Την παρατηρούσαμε καλύτερα και δεν καταλάβαμε καμμία απολύτως διαφορά με την τούρτα που μας κόβει την υπογλυκαιμία.(πηγή φωτογραφίας:facebook.com)

Διαθέτει σημαντική ενεργητική κίνηση αλλά όταν έχει έντονα θαλάσσια ρεύματα, όπως στην Εύβοια, εμφανίζεται πιο συχνά.

Επειδή η κίνηση της είναι πολύ αδύναμη, δεν μπορεί να πάει αντίθετα στα ρεύματα. Το μέγεθος της ανάλογα με το είδος ποικίλει από μερικά χιλιοστά ως περίπου ένα μέτρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά έτυχε να μοιάζει με τούρτα.

Είναι αρπακτικά ζώο που τρέφεται από πλαγκτόν και προνύμφες ψαριών χρησιμοποιώντας τα πλοκάμια της.

Αυτή η μέδουσα μην νομίζετε ότι ζει μόνη της αλλά είναι παρέα με άλλες. Τους αρέσει να ζουν σε ομάδες και το τσίμπημα τους προκαλεί κνησμό και παράλυση της λείας τους. Τρέφονται με μικρά ψάρια και ζωοπλαγκτόν, τα οποία συλλαμβάνουν με τα πλοκάμια τους.