Χαλκίδα lockdown: Αυτά τα μέτρα ισχύουν από αύριο το πρωί!

Δυστυχώς τα σενάρια επαληθεύτηκαν και η Χαλκίδα θα έχει από αύριο σκληρότερα μέτρα.

Από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα στην πόλη μας. Η Χαλκίδα, είχε 189 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου 2021 όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και αυτή τη στιγμή έχει 292 ενεργά κρούσματα. Παρόλο το γεγονός του αυστηρότερου lockdown, τα κρούσματα δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κατά 35%.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στη Χαλκίδα

Να σας πούμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Δεν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των σχολείων. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τον Δήμο της Χαλκίδας και θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας. Την ίδια ώρα αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων. Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή. Σταματά η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκίδα

Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

Την ίδια ώρα παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και η εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές). Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.