Κακά μαντάτα ακούγονται για τη Χαλκίδα – Έρχονται και άλλα μέτρα;

Ένα σενάριο που ακούγεται τις τελευταίες ώρες δεν φέρνει καλές ειδήσεις στη Χαλκίδα.

Το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης μας, φαίνεται πως προβληματίζει τους ειδικούς που συνεδριάζουν για να φέρουν νέα μέτρα και για τη Χαλκίδα που είναι κόκκινη περιοχή.

Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει έως αυτή την ώρα και μάλλον η εισήγηση που θα κάνει για την πόλη μας, θα φέρει και άλλα μέτρα. Ευχόμαστε όλα αυτά να είναι σενάρια. Καλό θα είναι να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε στις 6 το απόγευμα όπου θα γίνουν και οι επίσημες δηλώσεις από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ακούγεται ότι στη Χαλκίδα και σε άλλη μία πόλη έρχεται lockdown τύπου Μαρτίου. Για όσους θυμούνται το lockdown του Μαρτίου είχε κλείσιμο όλων των καταστημάτων και περιορισμό στις μετακινήσεις. Δείτε ένα ρεπορτάζ που είχαμε κάνει εκείνη την περίοδο όταν είχε αδείασει όλη η Χαλκίδα.

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα στη Χαλκίδα;

Ακούγεται ότι εντοπίζεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Να σας πούμε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την υπόλοιπη Εύβοια. Όλοι οι άλλο Δήμοι, εκτός απροόπτου δεν θα υποστούν καμμία αλλαγή.

Σύμφωνα με τα σενάρια, τα καταστήματα θα είναι κλειστά και θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Όσον αφορά για τα σχολεία, μάλλον ακούγεται ότι θα κλείσουν αλλά ακόμα αυτό δεν είναι σίγουρο μιας και το υπουργείο θέλει τα σχολεία ανοιχτά.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν τα σενάρια.

Τα νέα της Εύβοιας

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Πάσχα καθολικών 2023: Πότε πέφτει;

Φύλακες μουσείων: Ποια είναι η προκήρυξη 2023;

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Χαλκίδα: Δείτε τι κολυμπούσε στα νερά δίπλα στις καφετέριες

Χαλκίδα: Τραυματίστηκε άντρας που περπατούσε στην παραλία

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις