Δείτε τι έβαλαν πάνω σε βουνό στην Νέα Αρτάκη [Βίντεο]

Μια μεγάλη ελληνική σημαία κυματίζει πάνω σε βουνό στην Νέα Αρτάκη στην Εύβοια.

Όσοι την βλέπουν αισθάνονται μεγάλη περηφάνια. Κυματίζει πάνω από μια ιστορική περιοχή που πριν πολλά χρόνια δημιουργήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Μια ελληνική σημαία μεγάλων διαστάσεων κατασκευάστηκε στην περιοχή για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έδωσαν την ψυχή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Η συγκεκριμένη ελληνική σημαία έγινε με αφορμή τους εορτασμούς για την Επανάσταση του 1821 και θα μείνει για πάντα πάνω από την Νέα Αρτάκη. Είναι μια κίνηση περηφάνιας όπως η τεράστια ελληνική σημαία που κρέμασαν έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας στη Χαλκίδα.

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, ο Δήμος, ύψωσε στο βουνό αυτή την σημαία που βλέπετε. Θα μείνει εκεί πάνω από την περιοχή. Είναι κατασκευασμένη με ειδικό πανί, ώστε να προστατεύεται και να παραμείνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από μεγάλη απόσταση.

«Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά και θα την βλέπει όλη η περιοχή. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη» μας είπε ο αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Μπάμπης Κώσταρος.

Μια κίνηση υπερηφάνειας σε έναν τόπο όπου χτίστηκε από πρόσφυγες.

Δείτε τι έβαλαν πάνω σε βουνό στην Νέα Αρτάκη

Η περιοχή πήρε ζωή όταν βρέθηκαν εκεί πρόσφυγες από την Μικρά Ασία το 1922. Για αυτό μπροστά από το όνομα της πόλης, μπήκε το επίθετο Νέα. Το 1922 πρόσφυγες από την Αρτάκη της Κυζίκου εγκαταστάθηκαν οι περισσότεροι στην ελώδη αυτή περιοχή ενώ λίγο καιρό αργότερα εγκαταστάθηκαν στον οικισμό και τριάντα προσφυγικές οικογένειες από την Κατάτοπο της Κυζίκου.

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, ο Δήμος, ύψωσε στο βουνό αυτή την σημαία που βλέπετε.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/Bsd93DYJxeU
Δείτε τι έβαλαν πάνω σε βουνό στην Νέα Αρτάκη