Εύβοια: Δες τι έκαναν δύο άντρες στον ουρανό! [Φωτογραφία]

Να σας πούμε την αλήθεια, αυτό δεν θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα

Είναι από τις κινήσεις που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη και τις θυμάσαι μια ολόκληρη ζωή.  Αυτό που έκαναν στον ουρανό της Εύβοιας ήταν απίστευτο αλλά και τέλειο όπως θα δείτε και στην φωτογραφία. Μία φωτογραφία που κόβει την ανάσα με ένα απίστευτο και extreme τρόπο. Έγινε πριν αρκετά χρόνια αλλά είναι επίκαιρο μιας και τέτοιες εικόνες σπάνια βλέπεις και πάντα τις θαυμάζεις.

Με έναν άκρως περιπετειώδη τρόπο επέλεξαν να κόψουν την πίτα τους οι πρωταγωνιστές της παρακάτω φωτογραφίας. Αν και πολλοί επιλέγουν να κόψουν την πίτα τους σε ένα σπίτι, σε μία ταβέρνα ή έστω στο γραφείο, οι πρωταγωνιστές μας έκαναν κάτι τελείως διαφορετικό. Η φωτογραφία που θα δεις σίγουρα θα σε κάνει να μείνεις με τον στόμα ανοιχτό και να αναρωτηθείς αν εσύ θα μπορούσες να το κάνεις.

Αποφάσισαν να κόψουν την πίτα τους, πολύ πιο ψηλά από τα βουνά. Και το γιόρτασαν με μία… ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια. Ο Πάνος Αγιαννίτης ανέβασε στα social media, βίντεο και φωτογραφία που απαθανατίζει την κοινή τους εμπειρία με τον Ιωάννη Βλαχιώτη και Αλέξανδρο Μικρούλη, η οποία φαίνεται ομολογουμένως πολύ διασκεδαστική. Όπως μάλιστα επισημαίνει, πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Η εμπειρία να κάνεις ελεύθερη πτώση από τα 11.000 πόδια ύψος, ό,τι και να πούμε, είναι λίγο… Αυτή η αίσθηση ελευθερίας όταν είσαι στον αέρα και πέφτεις με 240Κ στο κενό για 35 δευτερόλεπτα, δεν περιγράφεται!

Για την καταπληκτική αυτή εμπειρία, είχε δώσει συνέντευξη ο Πάνος Αγιανίτης στο lifo. Πιο συγκεκριμένα είχε πει τα ακόλουθα: “Η πρώτη φορά που δοκίμασα να πέσω από αεροπλάνο ήταν την άνοιξη του 2012. Το σκεφτόμουν αρκετά χρόνια ώσπου ένα πρωί, Πάσχα ήταν, πήρα την απόφαση να το κάνω. Από το πρώτο μου άλμα δεν θυμάμαι ιδιαίτερα πολλά γιατί πολύ απλά, από το άγχος και τον φόβο μου, από ένα σημείο και έπειτα έχασα τις αισθήσεις μου. Το άλμα έγινε στην περιοχή της Κωπαΐδας και ήταν από τα 9.000 πόδια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως μόλις έφτασε η στιγμή για να το κάνουμε ο εκπαιδευτής άνοιξε την πόρτα και μου ένεψε να προχωρήσω προς το μέρος του.”

Όνειρο ζωής είναι να κάνω άλμα στο Ντουμπάι, στην Νορβηγία πάνω από τα φιόρδ και στη Χαβάη. Ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα και να μπορώ να σας περιγράψω το συναίσθημα αυτό.”

Το Skydiving, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org είναι πτώση με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο για διασκέδαση. Το Skydiving μπορεί να γίνει μεμονωμένα και με ομάδες ανθρώπων.

Πάνω από όλα όμως απαιτείται εκπαίδευση. Συνήθως οι σκάλες πραγματοποιούνται από περίπου 4.000 μέτρα (ή 12.500 πόδια) προσφέροντας 40 έως 50 δευτερόλεπτα ελεύθερου χρόνου. Οι μακρύτεροι ελεύθεροι χρόνοι πτώσης μπορούν να επιτευχθούν με την έξοδο από ένα αεροσκάφος σε υψόμετρο πολύ μεγαλύτερο από 4.000 μ.

Δείτε στην φωτογραφία τι τρομακτικό έκαναν στον ουρανό της Εύβοιας

Γενικά, ο όρος «skydive» αναφέρεται στον χρόνο που δαπανάται σε ελεύθερη πτώση από την έξοδο από ένα αεροσκάφος για την ανάπτυξη ενός αλεξίπτωτου.
Skydiving στην Βοιωτία με τα βουνά της Εύβοιας να φαίνονται στο βάθος. (πηγή: Ioannis Vlachiotis Photography)