DAIKIN HELLAS: Οι συνεργάτες της επισκέπτονται το εργοστάσιο παραγωγής της Οστάνδης καθώς και το εμβληματικό έργο Torre Sevilla

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 25 συνεργατών, πραγματοποιήθηκαν τα 2 ταξίδια της DAIKIN HELLAS. Συγκεκριμένα, 22 μηχανικοί Μελετητικών Γραφείων από Ελλάδα και Κύπρο επισκέφθηκαν το Βέλγιο και το εργοστάσιο της Daikin στην Οστάνδη. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το VRV5 Heat Recovery System, το οποίο είναι εστιασμένο στη δραστική μείωση της εκπομπής CO2 και με δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες οποιουδήποτε κτιρίου, χρησιμοποιώντας το νέο ψυκτικό R-32.

Τα συστήματα VRV της Daikin μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας βελτιστοποιώντας την εποχιακή απόδοση με καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα ελέγχου διαχείρισης ενέργειας.

Επίσης, τους παρουσιάστηκαν λύσεις βελτίωσης της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους (αερισμός-εξαερισμός) για μικρές και μεγάλες εφαρμογές.

Τον Ιούνιο, 4 μηχανικοί Μελετητικών Γραφείων, ταξίδεψαν στη Σεβίλλη ώστε να επισκεφθούν ένα ιδιατερα εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό έργο, το Torre Sevilla, ένα κτήριο που εκτείνεται σε 37 ορόφους και συνδέεται αρχιτεκτονικά με τον πλούσιο, ιστορικό χαρακτήρα της πόλης.

Το Torre Sevilla είναι εστιασμένο στην εξοικονόμηση ενέργειας και περιλαμβάνει ξενοδοχείο, συνεδριακούς χώρους καθώς και εστιατόριο. Τον κλιματισμό ολόκληρου του κτιρίου ανέλαβε η Daikin, η οποία αφού μελέτησε τις ιδιαίτερότητες και τις ανάγκες του κτηρίου και έχοντας ως γνωμωνα την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και τη δημιουργία ενός ισορροπημένου κλίματος, προχώρησε στην εγκατάσταση υδρόψυκτων VRV συστημάτων. Οι συνεργάτες, οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο του Torre Sevilla, περιηγήθηκαν στους χώρους του μηχανοστάσιου όπου και τους παρουσιάστηκε αναλυτικά η λύση που χρησιμοποιήθηκε τα πλεονεκτήματά της, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτεύχθηκε.

Η ενεργειακή βελτιστοποίηση του κτιρίου ήταν από τις προτεραιότητες της κατασκευάστριας εταιρείας και ήταν και αυτό που οδήγησε στην πιστοποίησή του κατά LEED, του πιο διαδεδομένου συστήματος πιστοποίησης αειφόρων κτιρίων στον κόσμο.

Στη Daikin, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή λύσεων για κάθε ανάγκη των πελατών μας ενώ ταυτόχρονα εστιάζουμε στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων και στην ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εξοπλισμού HVAC‐R.