Εύβοια:Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί με τις πινακίδες κυκλοφορίας;

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Εύβοια.

Μεγάλα πρόστιμα θα έρθουν από την νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάθεση πινακίδων.

Όσοι οδηγοί έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά πινακίδες και κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα τους, τότε έρχεται τσουχτερό πρόστιμο.

Αν οι αρχές διασταυρώσουν ότι κάποιος έχει καταθέσει τις πινακίδες ηλεκτρονικά και οδηγεί παράνομα το όχημα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα τότε θα πληρώσει 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που συνεχίσει να το κινεί και τον ξαναπιάσουν, τότε το πρόστιμο θα διπλασιάζεται.

Η διαδικασία που κάποιος πολίτης θέλει να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα είναι πολύ απλή. Θα μπαίνει στην πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνει τα προσωπικά του στοιχεία, τις πινακίδες του οχήματος και με ένα κλικ θα γίνεται.

Στον έλεγχο των οχημάτων που θα διαπιστώνεται αν ο ιδιοκτήτες τους έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας τους θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όχι μόνο η Τροχαία δηλαδή το πρόστιμο θα μπορούν να το βεβαιώσουν και τα στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες καθώς μέσω των ηλεκτρονικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους θα μπορούν επί τόπου να ελέγχουν αν κάποιο όχημα έχει κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας ή όχι.

Τα υπέρογκα πρόστιμα φαίνεται ότι θεσπίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο την κίνηση των οχημάτων που έχουν δηλωθεί σε προσωρινή ακινησία αλλά οι ιδιοκτήτες τους δυστυχώς τα κινούν παράνομα.