Δείτε τι εμφανίστηκε στον ουρανό στο Αυλωνάρι ξαφνικά! [Φωτογραφία]

Δέντρα στην Εύβοια
δέντρα

Όλα έγιναν ακαριαία! Χάθηκε ο ήλιος και αμέσως σκοτείνιασε στο Αυλωνάρι.

Όλα έγιναν σε αυτό το χωριό της κεντρικής Εύβοιας. Ξαφνικά σκοτείνιασε σαν να ήρθε ένα μεγάλο σύννεφο πάνω από τον ουρανό και με μαγικές κινήσεις τα κάλυψε όλα και έριξε σκοτάδι.

Σαν κάποιος να πάτησε τον διακόπτη και να μετέτρεψε την μέρα σε νύχτα. Για λίγα λεπτά χιλιάδες πλάσματα πετούσαν στον ουρανό.

Η φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω είναι από το Αυλωνάρι, ένα χωριό το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Αλιβέρι και στην Κύμη του Νομού Ευβοίας.

Αυτά που πετούν κατά χιλιάδες, μάθαμε ότι λέγονται ψαρόνια. Μάλιστα ανήκουν στο γένος Στούρνος.

Το ψαρόνι ζει και αναπαράγεται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα το πτηνό ζει στη νότια Ευρώπη και στην Ασία.

Η Ευρώπη το ψαρόνι μεταναστεύει λόγω των παγετών. Στην Εύβοια έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα συμπαθητικά μας πτηνά είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Θέλουν μία μεσαία κατάσταση. Δεν θέλουν την πολύ ζέστη του καλοκαιριού ή το πολύ κρύο και τα χιόνια του χειμώνα.

Έτσι λοιπόν, πριν αλλάξει ο καιρός και έρθουν τα χιόνια όπως λένε τα μερομήνια, αποφάσισαν να το σκάσουν. Δεν φεύγει ένα, ένα αλλά όλα μαζί. Σαν μπουλούκια, χάθηκαν στον ουρανό.

Αυτά που πετούν κατά χιλιάδες, μάθαμε ότι λέγονται ψαρόνια. Μάλιστα ανήκουν στο γένος Στούρνος.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο evianews.com