Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Φεβρουαρίου 2022;

Επίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινά η πληρωμή;

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Η πληρωμή είναι μηνιαία στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης γίνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Το επίδομα ενοικίου Φεβρουαρίου θα πληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Νέοι όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) έρχονται και θα αντικαταστήσουν την κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την εφαρμογή προγράμματος Επιδόματος Στέγασης».

Την ίδια ώρα, αν η αίτηση σας δεν εγκρίνεται, γιατί προσμετράται στο εισόδημα του νοικοκυριού ποσό από προνοιακό επίδομα που εξαιρείται από τον υπολογισμό του εισοδήματος, θα πρέπει να πάτε στο Κέντρο Κοινότητας ή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Θα πρέπει να έχετε βεβαίωση καταβολής προνοιακού επιδόματος, δήλωση φορολογίας εισοδήματος και εκκαθαριστικό, ώστε να εξαιρεθεί το ποσό του προνοιακού επιδόματος και να προχωρήσει η αίτηση σας.

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου 2022
Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους.

Το επίδομα που λαμβάνουν χιλιάδες δικαιούχοι και ξεκινά από 70 ευρώ το μήνα φτάνοντας έως και τα 210 ευρώ (ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού), θα χορηγείται πλέον για χρονικό διάστημα 6 μηνών και στη συνέχεια ο δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σήμερα η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος ενοικίου προέβλεπε 12μηνο διάστημα καταβολής του, με αυτόματη ανανέωση μετά την παρέλευση των πρώτων 6 μηνών, για ένα ακόμη εξάμηνο.

Για να συνεχίσετε να λαμβάνετε το επίδομα στέγασης θα πρέπει να υποβάλλετε τη νέα αίτηση τον τελευταίο μήνα ισχύος της προηγούμενης αίτησης σας. Εάν δηλαδή η αίτηση σας λήγει στις 31/10/2022, τότε εντός του Οκτωβρίου 2022 θα πρέπει να υποβάλλετε τη νέα αίτηση ώστε να επιδοτηθείτε από 1/11/2022.

Εάν η αίτηση σας είναι σε κατάσταση «Εγκεκριμένη σε μήνα Λήξης Ισχύος» τι πρέπει να κάνετε; Πρέπει εντός αυτού του μήνα να υποβάλλετε νέα αίτηση για να μπορέσετε να επιδοτηθείτε από τον επόμενο μήνα και για ένα εξάμηνο για το επίδομα στέγασης.