Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Ταϊλάνδη ή Ισπανία, η Χιλιαδού

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον διάσημο Σουηδό σκηνοθέτη που έκανε την Χιλιαδού γνωστή σε όλο τον κόσμο

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε έναν δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με την κωμωδία «Triangle of sadness» και με γυρίασματα που έκανε στην παραλία της Χιλιαδού.

Η όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών γυρίστηκε στη Χιλιαδού, στην Εύβοια.

Το 2020 βρέθηκαν και έκαναν τα γυρίσματα. Η Εύβοια έχει πάρα πολλές ομορφιές και όσοι την επισκεφθούν, είμαστε σίγουροι ότι θα μαγευτούν.

Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Ταϊλάνδη ή Ισπανία, η Χιλιαδού
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Ταϊλάνδη ή Ισπανία, η Χιλιαδού

Από την παραλία της Χιλιαδούς του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων μαγεύτηκε γνωστός σκηνοθέτης. Η Χιλιαδού βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και βρέχεται από το Αιγαίο και είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Αγριεύει τόσο πολύ και μάλιστα τη διάρκεια του χειμώνα, τα κύματα πλημμυρίζουν την παραλία.

Έτσι το 2020 έκανε ταινία στην Εύβοια που είχε τον τίτλο “Το τρίγωνο της θλίψης” με κεντρικό πυρήνα της τον κόσμο της μόδας. Το «Triangle of Sadness» έχει την παρακάτω θεματολογία.  Κατά τη διάρκεια μιας πολυτελούς κρουαζιέρας, τα πράγματα ξεφεύγουν εκτός ελέγχου όταν ο μαρξιστής καπετάνιος αποφασίζει να εκδικηθεί τα μοντέλα – επιβάτες του.

Ο συνδυασμός της ναυτίας, από μία ταυτόχρονη δυνατή καταιγίδα, και της τροφικής δηλητηρίασης επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα και οι επιβάτες του πλοίου καταλήγουν ναυαγοί στη Χιλιαδού. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ηθοποιός του Hollywood Woody Harrelson.

Χιλιαδού
Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της διεθνούς συμπαραγωγής «Triangle of Sadness» (πηγή φωτογραφίας:Φάνης Σπανός)

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα από το Φεστιβάλ των Καννών, σκηνοθέτης μίλησε στον ΑΝΤ1, με αφορμή την παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας του, στην παραλία της Χιλιαδούς, στην Εύβοια.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Το απίστευτο πλάσμα που ήταν πάνω σε μια βάρκα

Εύβοια: Οι βάρκες βγήκαν στην στεριά στη Χαλκιδα – Τι συνέβη στη θάλασσα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι