Πρόγραμμα γέφυρα 2: Ποια η προθεσμία;

Πρόγραμμα γέφυρα 2: Ποια η προθεσμία;

Παράταση θα δοθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου. Επιδοτήσεις έως και 50.000 ευρώ τον μήνα – Αρχίζει με «διπλή» δόση η ενίσχυση.

Για την λήψη της επιδότησης, η επιχείρηση ή ο ελεύθερος επαγγελματίας υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια, γίνεται ο έλεγχος επιλεξιμότητας, κατά τον οποίο διενεργούνται έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων, με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας του οφειλέτη.

Στο στάδιο αυτό αντλούνται αυτόματα στοιχεία από βάσεις δεδομένων του Δημοσίου και των τραπεζών ή των διαχειριστών δανείων.

Η διαδικασία είναι απλή, χωρίς να χρειάζεται συνυποβολή δικαιολογητικών για δεδομένα και πληροφορίες που είναι ήδη διαθέσιμες στις βάσεις δεδομένων Δημοσίου, τραπεζών και διαχειριστών δανείων. Μάλιστα, όσοι υποβάλλουν τη σχετική αίτηση θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση και για τον μήνα Απρίλιο. Το Κράτος καλύπτει τα δάνεια ακόμη και ατομικών επιχειρήσεων, που δεν έχουν υπαλλήλους. Να διευκρινιστεί ότι τα ποσά που χορηγεί το κράτος για την επιδότηση δεν επιστρέφονται.