Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία;

Κοινωφελής εργασία αποτελέσματα
Κοινωφελής εργασία αποτελέσματα-dypa.gr

Ο Οκτώβριος έφυγε και μαζί με αυτόν και οι κοινωφελής εργασία μιας και ήταν ο μήνας των αιτήσεων.

Πολλοί Ευβοιώτες έκαναν αίτηση και τώρα αναμένουν τα αποτελέσματα της κοινωφελής εργασίας που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αργήσουν να δημοσιοποιηθούν.

Πέντε φορές παραπάνω από τις διαθέσιμες θέσεις έγιναν οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία 2022. 2.260 θέσεις κοινωφελής εργασίας σε υπηρεσίες του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας και του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου προσφέρονται σε όσους έκαναν τις αιτήσεις.

Στις αρχές του 2022 είχαμε επίσης αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία. Με αυξημένο μισθό σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη βρήκαν εργασία 25.000 ωφελούμενοι του προγράμματος.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία;

Λίγο πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2022 θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία. Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων θα περιλαμβάνει προσωρινό πίνακα επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων όπου θα αναφέρεται και ο λόγος.

Μετά την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα επιτρέπεται η υποβολή ένστασης. Το σύστημα επιλογής για την κοινωφελή εργασία, βασίζεται στην μοριοδότηση των κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών και στην βαθμολόγηση.

Όσοι προσληφθούν θα πρέπει να ξέρουν ότι δικαιούνται πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης υπαγόμενοι στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η κοινωφελής εργασία θα έχει διάρκεια 8 μηνών ενώ για την πληρωμή δεν υπάρχει κάποια επιπλέον ενημέρωση.

Κοινωφελής εργασία πληρωμή

Δεν διευκρινίζεται το πότε θα γίνεται η πληρωμή. Πάντως κατά το παρελθόν όπως θα δείτε και στο βίντεο του open, είχαν σημειωθεί αρκετές καθυστερήσεις όσον αφορά την πίστωση για την κοινωφελή εργασία.