ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2022: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση;

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε.

Στην πρόσληψη 184 εγγεγραμμένων ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. θα προχωρήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», οκτάμηνης διάρκειας.

Ύστερα από πολλές προσπάθειες από τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την κοινωφελής εργασία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), το νέο πρόγραμμα για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, προβλέπει αποδοχές με βάση τον νέο κατώτατο μισθό.

Κοινωφελής εργασία 2022
πηγή: pixabay

Κοινωφελής εργασία 2021: Ο νέος κύκλος θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ – Αφορά 25.000 θέσεις εργασίας.

Από τις αρχές του νέου έτους αναμένονταν να βγει η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

H καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ ήταν εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων ανά δήμο.

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η αίτηση θα γίνει με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν. Στην συνέχεια θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων, θα γίνουν οι ενστάσεις και θα βγει ο οριστικός Πίνακας των 25.000 ωφελουμένων.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 18/3/2022 και μπορούν να το κάνουν μέσω του gov.gr, επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”.

Μπορείτε να το κάνετε και απευθείας πληκτρολογώντας την διεύθυνση που είναι στην παρένθεση. (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.