ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία 2022: Ποια τα επόμενα βήματα;

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι οριστικοί πίνακες για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις 25.000 ανέργων.

Για όσους δεν θυμούνται, σας γνωστοποιούμε ότι έληξε στις 18 Μαρτίου 2022, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 25.000 θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για την κοινωφελής εργασία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τις 125.000 και όπως φαίνεται ο ένας στους 5 μπόρεσε να βρει εργασία μέσα από το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας.

Δημοσιεύθηκε ο οριστικός πίνακας των ωφελουμένων για το πρόγραμμα για την κοινωφελής εργασία για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Στον πίνακα εμφανίζεται υποχρεωτικά ο αριθμός πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης, η συνολική βαθμολογία των δυνητικά ωφελούμενων, οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης, η σειρά κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολόγηση των κριτηρίων, η ειδικότητα κάθε υποψηφίου, οι προτιμήσεις που δηλώθηκαν και η Υπηρεσία Τοποθέτησης για όσους επιλέγονται με βάση τη συνολική βαθμολογία και την αιτούμενη θέση.

Οι άνεργοι του οριστικού πίνακα θα πρέπει να αναμένουν την ενημέρωση των αρμοδίων υπαλλήλων όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι. Η ενημέρωση θα γίνει άμεσα με e-mail καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι αιτήσεις σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τις 125.000 και όπως φαίνεται ο ένας στους 5 θα μπορέσει να βρει εργασία μέσα από το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας.
Οι αιτήσεις σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τις 125.000 και όπως φαίνεται ο ένας στους 5 θα μπορέσει να βρει εργασία μέσα από το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας. Φωτογραφία: Marten Bjork, unsplash

Οι ενδιαφερόμενοι για την κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους.

Από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων.

Επίσης μπορούν να ενημερωθούν από το Μητρώο τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) της ΔΥΠΑ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

Οι επιτυχόντες της κοινωφελής εργασίας δεν θα προσέρχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ καθώς η διαδικασία ενημέρωσης και υπόδειξής τους στους επιβλέποντες φορείς και υπηρεσίες τοποθέτησης θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.