Εύβοια βουλευτικές εκλογές 2023: Νεότερα αποτελέσματα για την καταμέτρηση των υποψηφίων

ευβοια βουλευτικεσ εκλογεσ 2023, αποτελεσματα υποψηφιων

Τρεις μέρες έχουν περάσει από τις βουλευτικές εκλογές 2023 και μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζεται η καταμέτρηση όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.

Έχουν μείνει τέσσερα εκλογικά τμήματα και στα 451 από τα 456 εκλογικά τμήματα δεν αλλάζει κάτι ως προς την κατάταξη των υποψηφίων βουλευτών.

Από την Νέα Δημοκρατία, ο Θανάσης Ζεμπίλης τερματίζει και πάλι πρώτος με 18.139 σταυρούς, με τον Σίμο Κεδίκογλου στην δεύτερη θέση και με 15.658 σταυρούς. Αυτοί οι δύο βουλευτές εκλέγονται με την Νέα Δημοκρατία με τον Σπύρο Πνευματικό να μένει πίσω με 925 σταυρούς διαφορά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου τερμάτισε πρώτος με 2852 σταυρούς διαφορά από τον Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, η Κατερίνα Καζάνη τερματίζει πρώτη και είναι η νέα βουλευτής με 817 σταυρούς από τον Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Ο Γιώργος Μαρίνος τερματίζει πρώτος στο ΚΚΕ όπως ο Βασίλης Αρμόνης στην Ελληνική Λύση.

Δευτέρα 22.05.2023: Ένα εκλογικό θρίλερ επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το ποιοι βουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν στην Εύβοια.

Αν και στην αρχή φαίνονταν από τα αποτελέσματα ότι η Νέα Δημοκρατία θα έβγαζε τρεις βουλευτές, λίγο αργότερα , στις 12 τα ξημερώματα, φάνηκε ότι θα βγουν μόλις δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής διαφαίνεται ότι θα βγάλει έναν βουλευτή ενώ από έναν βουλευτή το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική λύση.

Στο 90% της ενσωμάτωσης διαφαίνεται ότι με άνεση βγαίνει ο Θανάσης Ζεμπίλης από την Νέα Δημοκρατία. Ακολουθεί ο Σίμος Κεδίκογλου με μικρή διαφορά από τον Σπύρο Πνευματικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Συμεων Κεδίκογλου τερματίζει πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, η Κατερίνα Καζάνη προηγείται από τον Αλέξανδρο Θεοδώρου.

Ο Γιώργος Μαρίνος τερματίζει πρώτος στο ΚΚΕ όπως ο Βασίλης Αρμόνης στην Ελληνική Λύση.

Ποιοι εκλέγονται ως τώρα στην Εύβοια

-Οι Θανάσης Ζεμπίλης και Σίμος Κεδίκογλου από τη Νέα Δημοκρατία.
-Ο Συμεών Κεδίκογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Η Κατερίνα Καζάνη από το ΠΑΣΟΚ.
-Ο Γιώργος Μαρίνος από το ΚΚΕ.
-Ο Βασίλης Αρμόνης από την Ελληνική Λύση

Όπως όλα δείχνουν πάμε για δεύτερες εκλογές. Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, όπως διαβάζουμε στο newse.gr, κατεβαίνουν όλα τα κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο στις πρώτες εκλογές αλλά και νέα κόμματα που θα εγκριθούν από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι εκλογές του Ιουλίου θα γίνουν με λίστα κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να «σταυρώσουν» κάποιον υποψήφιο. Είθισται οι λίστες των κομμάτων να διαμορφώνονται με βάση την κατάταξη των υποψηφίων στις πρώτες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που στις δεύτερες εκλογές πάρει δύο έδρες, τότε οι Θανάσης Ζεμπίλης και Σίμος Κεδίκογλου θα είναι οι νέοι βουλευτές. Σε περίπτωση που δοθούν τρεις έδρες θα είναι και ο Σπύρος Πνευματικός.

Το ίδιος ισχύει για όλα τα κόμματα και σίγουρα θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα για την διαμόρφωση των εδρών.

Με λίγα λόγια όλα μπορεί να αλλάξουν, καθώς η χώρα οδεύει σε δεύτερη κάλπη με λίστα και ενισχυμένη αναλογική, η οποία είναι πολύ πιθανό να φέρει αλλαγές στα πρόσωπα που εκλέγονται αν τα κόμματα δεν λάβουν τα ανάλογα ποσοστά.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα για τους βουλευτές στην Εύβοια

Καρέ καρέ τα εκλογικά αποτελέσματα στην Εύβοια

Στις 9:40 δόθηκε η ενημέρωση για το ποιοι βουλευτές προηγούνται μέχρι στιγμής. Στα 76 από τα 456 εκλογικά τμήματα έχουν ένα ακόμη αποτέλεσμα για τους σταυρούς προτίμησης.

Μέχρι στιγμής από την καταμέτρηση στο 60,31% των εκλογικών τμημάτων, η Νέα Δημοκρατία βγάζει 2 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 και έναν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

ευβοια βουλευτικεσ εκλογεσ 2023, αποτελεσματα υποψηφιων

Στις 9:20 δόθηκε η ενημέρωση για το ποιοι βουλευτές προηγούνται μέχρι στιγμής. Στα 60 από τα 456 εκλογικά τμήματα έχουν ένα πρώτο αποτέλεσμα για τους σταυρούς προτίμησης.

Μέχρι στιγμής από την καταμέτρηση στο 49,78% των εκλογικών τμημάτων, η Νέα Δημοκρατία βγάζει 3 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 1 όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Στις 8:51 δόθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις έδρες που θα πάρουν τα κόμματα στην Εύβοια. Μέχρι στιγμής από την καταμέτρηση στο 27,6% των εκλογικών τμημάτων, η Νέα Δημοκρατία βγάζει 3 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 1 όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

ευβοια βουλευτικεσ εκλογεσ 2023, αποτελεσματα υποψηφιων

Στις 8:20 το βράδυ μεταδόθηκαν τα αποτελέσματα στην Εύβοια από τα 48 σε σύνολο 456 εκλογικών τμημάτων. Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα.

ευβοια βουλευτικεσ εκλογεσ 2023, αποτελεσματα υποψηφιων

Στις 8 το βράδυ, συγκεντρωτικά σε 21 από τα 456 εκλογικά τμήματα η ΝΔ συγκεντρώνει 32,38%, το ΠΑΣΟΚ 21,37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,08%, το ΚΚΕ 9,11%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,37%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,44 %, ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,08%, ΝΙΚΗ 1,96% και ΜέΡΑ25
1,85%.

Γύρω στις 7 και 15 το απόγευμα της Κυριακής 21.05.2023, βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από την Εύβοια. Ήταν από ένα εκλογικό τμήμα στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο με έξι ψήφους, η Ελληνική λύση 4 ψήφους, και τέλος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα.

Στις 7:25 βγήκαν τα αποτελέσματα από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Στο ένα από τα 56 εκλογικά τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 18 ψήφους, το ΚΚΕ 16 ψήφους, η ΝΔ 12, το ΠΑΣΟΚ 11 και τα λοιπά κόμματα 2 ψήφους.

Στις 7:35 βγήκαν βγήκαν τα αποτελέσματα από τον Δήμο Καρύστου. Στα δύο από τα 39 εκλογικά τμήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 32 ψήφους, το ΚΚΕ 10 ψήφους, η ΝΔ 65, το ΠΑΣΟΚ 37 και τα λοιπά κόμματα 97 ψήφους.

Ομαλά εξελίχθηκε από τις επτά το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με τις κάλπες να κλείνουν στις επτά το απόγευμα.

Η πρώτη επίσημη ενημέρωση για την προσέλευση

Στις 2 το μεσημέρι την Κυριακή 21.05.2023, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία των εκλογών. Σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών η συμμετοχή μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι έφτασε στο 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα.

Θα έχετε ενημέρωση για τα αποτελέσματα σε κάθε δήμο αλλά και τους σταυρούς προτίμησης για τους βουλευτές της Εύβοιας της 21ης Μαϊου 2023.

Η Εύβοια πανέτοιμη για τις εκλογές Μαΐου 2023

Παρασκευή 19.05.2023, όλα είναι έτοιμα στην Εύβοια για τις Εθνικές Εκλογές 2023. Έχουν γίνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν εξοπλιστεί με εκλογικό υλικό και γραφική ύλη, έχουν οριστεί 209 υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κι έχουν κατανεμηθεί σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Την ίδια ώρα έχουν οριστεί οδηγοί, υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων, για παροχή υπηρεσιών, όπου χρειαστεί, έχουν διανεμηθεί οι σάκοι, με το απαραίτητο υλικό, στους δικαστικούς αντιπροσώπους και έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ανάρτηση και μεταφορά των αποτελεσμάτων για τις εκλογές 2023.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά το Σάββατο 20 Μαΐου και την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, έχουν οριστεί τηλεφωνικά κέντρα και συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

ευβοια βουλευτικεσ εκλογεσ 2023, αποτελεσματα υποψηφιων

Πως θα βγουν τα αποτελέσματα;

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταχωρίζει το αποτέλεσμα υπέρ συνδυασμών στο τριπλότυπο έντυπο μετάδοσης αποτελεσμάτων υπέρ συνδυασμών.

Στη συνέχεια, καταχωρίζει το αποτέλεσμα στη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) και το μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά την καταχώριση αποτελεσμάτων υπέρ υποψηφίων (σταυροί προτίμησης), ο δικαστικός αντιπρόσωπος καταμετρά τις ψήφους υπέρ υποψηφίων (σταυροί προτίμησης) και καταχωρίζει το αποτέλεσμα στο έντυπο μετάδοσης αποτελεσμάτων υπέρ υποψηφίων. Στη συνέχεια καταχωρίζει το αποτέλεσμα στη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) και το μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι περιφέρειες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα υπέρ υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Γίνεται αντιληπτό ότι δίδεται πλέον προτεραιότητα στο νέο σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) και οι Περιφέρειες -ειδικά σε ότι αφορά τα αποτελέσματα υπέρ υποψηφίων- θα ενημερώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών σε σαφώς μεταγενέστερο χρόνο!

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών 2023 στην Εύβοια αναμένεται να δοθούν νωρίτερα από ποτέ και η γρήγορη απόδοση αυτών θα οφείλεται σε 20.000 τάμπλετ που θα υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα.

Με αυτό τον τρόπο, γύρω στις 7 και μισή θα αρχίσουν να μεταδίδονται τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές στην Εύβοια 2023 από μικρά εκλογικά τμήματα. Μάλιστα στην Εύβοια, υπάρχει το μικρότερο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας.

Μία ώρα αργότερα, αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος, ενώ γύρω στις 21:00 με 21:30 θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς, με σαφές αποτέλεσμα στο 80% και πάνω της επικράτειας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πόσοι βουλευτές θα βγουν από την Εύβοια;

Τα τελικά αποτελέσματα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δεν φέρεται να επιφέρουν αλλαγές όσον αφορά στον αριθμό των εδρών στην Εύβοια. Η Εύβοια βγάζει 6 βουλευτές.

Ποιοι εκλέχθηκαν βουλευτές Εύβοιας από τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019;

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση σταυρών, η κατανομή των εδρών στην Εύβοια στις εθνικές εκλογές 2019 ήταν 3 βουλευτές στη ΝΔ, 2 στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 στο ΚΚΕ. Τα οριστικά αποτελέσματα για το ποιοι θα ήταν βουλευτές στην Εύβοια στις εθνικές εκλογές, ανακοινώθηκαν γύρω στη μια τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως στις τότε εθνικές εκλογές 2023, υπήρξε μεγάλη αποχή.

Ετσι, εκλέχθηκαν οι παρακάτω βουλευτές Εύβοιας:

Από τη ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Θανάσης Ζεμπίλης και ο Σπύρος Πνευματικός, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης και από το ΚΚΕ ο Γιώργος Μαρίνος.