Πόσες έδρες βγάζει η Εύβοια στις εκλογές 2023;

Αγωνία επικρατεί στους κομματικούς μηχανισμούς για την οριστικοποίηση των αλλαγών στις εκλογικές έδρες που φέρνει η τελευταία απογραφή του πληθυσμού-Τι θα γίνει στην Εύβοια.

Εφόσον οι εκλογές γίνουν μετά την 1η Μαρτίου, τότε οι υποψήφιοι βουλευτές θα κληθούν να δώσουν τη μάχη υπό τα νέα δεδομένα, καθώς υπάρχουν περιφέρειες που χάνουν έδρες και άλλες που κερδίζουν.

Ο πληθυσμός της χώρας μας έχει μειωθεί κατά 400000 και αυτό θα έχει ως συνέπεια την αλλαγή στην κατανομή των εδρών σε αρκετές περιφέρειες και νομούς της χώρας. Ακούγεται ότι θα υπάρχει αύξηση των μονοεδρικών και μεταφορών εδρών στους μεγάλους νομούς της χώρας.

Τα τελικά αποτελέσματα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, ενώ σύμφωνα με την νέα απογραφή δεν φέρεται να επιφέρει αλλαγές όσον αφορά στον αριθμό των εδρών στην Εύβοια. Σε επίπεδο περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, φαίνεται ότι ενδέχεται να χαθεί μια έδρα στην Φθιώτιδα.

Με τη νέα απογραφή οι εκλογές του 2023 – Ποιες είναι οι κερδισμένες και ποιες οι χαμένες Περιφέρειες

Η απογραφή αλλάζει τα δεδομένα στον αριθμό των βουλευτών που θα εκλέξει στις επόμενες εκλογές κάθε περιφέρεια. Άλλες περιφέρειες βγαίνουν κερδισμένες καθώς θα εκπροσωπούνται στην επόμενη Βουλή από περισσότερους βουλευτές και άλλες χαμένες. Η τελική εικόνα θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο, όταν και η ΕΛΣΤΑΤ δώσει τα τελικά στοιχεία.