Άφωνοι με αυτό που είδαν να βγαίνει από τη θάλασσα στην παραλία Χαλκίδας

Ένα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό φαινόμενο σημειώθηκε στην παραλία της Χαλκίδας, προκαλώντας έκπληξη και απορία σε κατοίκους και περαστικούς

Άφωνοι με αυτό που είδαν να βγαίνει από τη θάλασσα στην παραλία Χαλκίδας

Όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα κοντά στην παλιά γέφυρα, έμειναν άφωνοι με το θέαμα που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια τους. Ξαφνικά, η θάλασσα άρχισε να «βράζει».

Κάτι έβγαινε μαζικά από το νερό, με γρήγορες και άναρχες κινήσεις, σκορπίζοντας ταραχή και ενθουσιασμό. Οι περισσότεροι σταμάτησαν, άλλοι έτρεξαν προς το σημείο, ενώ αρκετοί έσπευσαν να καταγράψουν το συμβάν με τα κινητά τους.

Advertisement

Και τότε αποκαλύφθηκε η αιτία. Δεκάδες μικρά ψάρια εκτινάσσονταν κυριολεκτικά έξω από το νερό, πηδώντας προς κάθε κατεύθυνση, μερικά φτάνοντας ακόμη και στη στεριά.

Το φαινόμενο, αν και σπάνιο, δεν είναι άγνωστο στους παλιούς ψαράδες της περιοχής. Όπως εξηγούν, όταν μεγάλα αρπακτικά ψάρια, όπως τόνοι ή ξιφίες, εισέρχονται στα στενά του Ευρίπου, τα μικρά ψάρια τρομοκρατούνται και προσπαθούν να διαφύγουν. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, πηδούν εκτός νερού, προσπαθώντας να αποφύγουν τα σαγόνια των θηρευτών.

Παρά τη στιγμιαία ανησυχία που προκάλεσε το περιστατικό, οι γνώστες της θάλασσας ήταν καθησυχαστικοί. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αλλά φυσιολογικό γεγονός στο πλαίσιο της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας.

Το συμβάν στην παραλία της Χαλκίδας υπενθυμίζει με τον πιο ζωντανό τρόπο τη σκληρή αλλά θαυμαστή ισορροπία της φύσης.

Μια εικόνα που μπορεί να φαίνεται παράξενη στα ανθρώπινα μάτια, αλλά αποτελεί μέρος ενός διαρκούς κύκλου επιβίωσης.

Άφωνοι με αυτό που είδαν να βγαίνει από τη θάλασσα στην παραλία Χαλκίδας
Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Δεν θα πιστέψετε τι εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από τη Χαλκίδα

Άφωνοι με αυτό που είδαν να βγαίνει από τη θάλασσα στην παραλία Χαλκίδας

Το χωριό στην Εύβοια με το θαυματουργό νερό


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.