Χαλκίδα: Τι έκλεψαν από σπίτι και είναι απίστευτο

Καθημερινά είναι τα κρούσματα μικροκλοπών στη Χαλκίδα
Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Χαλκίδα

Καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπών στη Χαλκίδα με τους διαρρήκτες να απλώνουν τα χέρια τους όχι μόνο στα ακριβά αντικείμενα αλλά και σε ότι άλλο μπορεί να ικανοποιήσει τις ορέξεις τους.

Την ίδια ώρα η αστυνόμευση στην Εύβοια είναι αυξημένη λόγω των περιστατικών. Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Χαλκίδα αλλά και την Εύβοια γενικότερα, με τους δράστες να κλέβουν όχι μόνο τα ακριβά αντικείμενα, κοσμήματα και χρήματα. Στόχο βάζουν από ρούχα μέχρι και το φαγητό!

Άρπαξαν το φαγητό από σπίτι στη Χαλκίδα

Τον καταψύκτη ενός σπιτιού λιμπίστηκαν άγνωστοι δράστες. Οι ένοικοι της οικίας έλειπαν τις απογευματινές ώρες. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και μπήκαν ανενόχλητοι στην αποθήκη. Βρήκαν τον καταψύκτη, τον άνοιξαν, πήραν τα κρέατα και έφυγαν δίχως να τους αντιληφθεί κανένας. Όταν επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, είδαν τον καταψύκτη ανοιχτό και τα τρόφιμα να έχουν κάνει φτερά.

Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα κλοπής

-Μην το διατυμπανίζετε ότι έχετε κατοικίδια διότι έτσι οι διαρρήκτες θα έρθουν προετοιμασμένοι να “εξουδετερώσουν” το σκύλο σας με αθέμιτα μέσα. Καλύτερα να τους πιάσει απροετοίμαστους.

-Ποτέ μην ανακοινώνετε ότι φεύγετε για διακοπές στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι σαν να λέτε στους διαρρήκτες: “Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι”

-Πάντα να χρησιμοποιείτε φιμέ τζάμια που τους εμποδίζουν να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι και παράθυρα ασφαλείας που δεν παραβιάζονται εύκολα.

-Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θέα και ποτέ μην γράφετε τη διεύθυνσή σας στο μπρελόκ.

-Μην αφήνετε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ούτε για λίγο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγοροι μπορούν να είναι και με τα σημεία από όπου μπορούν να τρυπώσουν.

Θεσσαλονίκη: Κλοπές δια της μεθόδου της μπουγάδας

Η μπουγάδα φαίνεται ότι δεν είναι μόνο μαγνήτης στην Εύβοια αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.