Δες τι ετοιμάζεται να γίνει και για τα καταστήματα της Χαλκίδας

Μία στις 7 επιχειρήσεις, δυστυχώς θα έχει οικονομικά προβλήματα. Και δυστυχώς αυτό θα φανεί με την επαναλειτουργία των καταστημάτων από τις αρχές Μάη.

Αφορά και τα καταστήματα της Χαλκίδας. Αυτό προκύπτει από τα βασικά ευρήματα έκτακτης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, γίνονται προσπάθειες από το κράτος για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις.

Τι αποφάσισαν για τα καταστήματα της Χαλκίδας

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Τρίτη 14 Απριλίου, αποφασίστηκαν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει ή περιορίσει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου. Συγκεκριμένα, ψηφίστηκαν ομόφωνα:

-Η απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν25/1975(Α’74), για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί, για τις επιχειρήσεις που έχουν αναγκαστικά διακόψει τη λειτουργία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επίδομα 800 ευρώ ελεύθεροι επαγγελματίες: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα;

Χαλκίδα νέα: Μία κίνηση με πολλή αγάπη στην πόλη

Δείτε τι απίστευτο έπαθε ένας δρόμος στο Στόμιο!

– Η απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (0,5%) και της καταβολής τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για όσες επιχειρήσεις αναγκαστικά έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί

– Η μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του Δήμου Χαλκιδέων σε όσες επιχειρήσεις έχουν διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί

Σημειώνεται ότι ήδη από τις 19 Μαρτίου, με την υπ’ αριθμόν 42/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ψηφιστεί ομόφωνα η απαλλαγή καταβολής του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει ή περιορίσει τη λειτουργία τους.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ισχύει ο συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί τα ποσά εντός του διαστήματος καταβολής.

Τα νέα της Εύβοιας

Επόχικο επίδομα 2023: Πότε θα γίνει η αίτηση και η πληρωμή;

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ξεκινά η προκήρυξη 1Ε 2023

Μεταφορικό ισοδύναμο: Πότε θα πληρωθεί;

Αυτός είναι ο πιο τρομακτικός τοίχος στη Χαλκίδα

Αυλωνάρι: Αυτό είναι το πιο ερωτικό πρωινό!

Χαλκίδα: Το μυστικό που έκρυβε στο μπαλκόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις