Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Καθημερινά είναι τα κρούσματα μικροκλοπών στη Χαλκίδα

Καθημερινά είναι τα κρούσματα μικροκλοπών στη Χαλκίδα με τους διαρρήκτες να απλώνουν τα χέρια τους σε οτιδήποτε τους γυαλίζει – Την ίδια ώρα η αστυνόμευση στην Εύβοια είναι αυξημένη λόγω των περιστατικών.

Σχεδόν καθημερινά είναι πλέον τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στη Χαλκίδα αλλά και την Εύβοια γενικότερα, με τους δράστες τις τελευταίες μέρες να βάζουν στόχο τα καταστήματα.

Απίστευτη κλοπή σε καφετέρια στη Χαλκίδα

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η γυάλινη πόρτα σπάει και ο διαρρήκτης τρέχει με φόρα μέσα στο κατάστημα. Και όλα έγιναν λίγες μέρες μετά την τρομακτική κλοπή σε κρεοπωλείο στη Χαλκίδα.

Όσον αφορά την κλοπή σε καφετέρια στη Χαλκίδα είχε φροντίσει να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κατευθύνθηκε προς το ταμείο. Χωρίς να χάσει χρόνο, πήρε το συρτάρι της ταμειακής και έφυγε τρέχοντας.

Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα κλοπής

-Μην το διατυμπανίζετε ότι έχετε κατοικίδια διότι έτσι οι διαρρήκτες θα έρθουν προετοιμασμένοι να “εξουδετερώσουν” το σκύλο σας με αθέμιτα μέσα. Καλύτερα να τους πιάσει απροετοίμαστους.

-Ποτέ μην ανακοινώνετε ότι φεύγετε για διακοπές στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι σαν να λέτε στους διαρρήκτες: “Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι”

-Πάντα να χρησιμοποιείτε φιμέ τζάμια που τους εμποδίζουν να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι και παράθυρα ασφαλείας που δεν παραβιάζονται εύκολα.

-Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θέα και ποτέ μην γράφετε τη διεύθυνσή σας στο μπρελόκ.

-Μην αφήνετε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ούτε για λίγο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγοροι μπορούν να είναι και με τα σημεία από όπου μπορούν να τρυπώσουν.