Δείτε τι είναι κρυμμένα στα νερά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Δεν τα βλέπετε εύκολα αυτά που είναι κρυμμένα στα νερά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Χρειάζεται να είστε πολύ παρατηρητικοί για να δείτε τι κρύβεται και είναι πολύ σημαντικό για την θάλασσα της Χαλκίδας.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι θάλασσες, διαθέτουν κρυστάλλινα νερά, πολυδιαφημισμένα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης υπάρχουν και θάλασσες που είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

Ένα πράγμα βέβαια μας σώζει, το γεγονός ότι η Eλλάδα δεν έχει βαριά βιομηχανία και είναι σωτήριο για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στη Χαλκίδα είδαμε κάτι που μας αποδεικνύει ότι τα νερά της είναι πεντακάθαρα.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε τι υπάρχει στα νερά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Η παρουσία αχινών είναι πολύ θετικό μιας και δείχνει ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Συνήθως η παρουσία τους στα παράκτια νερά αποτελεί ένδειξη καθαρότητας της θάλασσας. Τους βρίσκεις πάνω στα βράχια σε σχετικά ρηχά νερά. Όπου υπάρχουν αγωγοί εκβολής λυμάτων ή άλλες πηγές μόλυνσης, δεν ζουν οι αχινοί.

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Πάθαμε πλάκα όταν κοιτάξαμε με ιδιαίτερη προσοχή στα νερά στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας. Εκεί λοιπόν παρατηρήσαμε πολλούς αχινούς στα βράχια. Οι αχινοί πηγαίνουν μόνο σε καθαρές θάλασσες. Σε περίπτωση που υπάρχει ρύπανση δεν επιβιώνουν και εξαφανίζονται.

Βρίσκεται κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, όπου ένα μέρος της καταλαμβάνει τμήμα της νήσου Εύβοιας, το δε άλλο έχει κτιστεί στη Στερεά Ελλάδα.

Εκεί λοιπόν έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων, ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα (περίπου) ένα δεκάλεπτο στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.