Χαλάρωση lockdown: Θα γίνει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων στην Εύβοια;

Εύβοια νέα: Όλα θα κριθούν από το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ανοιχτό παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Στέλιος Πέτσας, για χαλάρωση των μέτρων, όσον αφορά τις μετακινήσεις μετά τις 9 το βράδυ, ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή που θα κρίνει τις εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης τις βραδινές ώρες την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα sms στο 13033 θα συνεχιστούν, ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να τροποποιηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. κάτι που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση (σ.σ επιδημίας επιτρέποντος).

Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν θα είναι διαφορετικά από κάθε άποψη, καθώς οι συγκεντρώσεις στα σπίτια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 9 άτομα.

Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τις γιορτές

Τα ταξίδια από περιοχή σε περιοχή κατά τη διάρκεια των εορτών δεν θα επιτραπούν. Πιο συγκεκριμένα, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα έξι το πρωί.Σε ό,τι αφορά την, άπαξ, επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9.