Βόρεια Εύβοια: Όλα κρύβονταν μέσα σε ένα δωμάτιο

Νόμιζαν ότι έκαναν συμφέρουσες αγορές μέσω διαδικτύου αλλά αργότερα κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης.
Νόμιζαν ότι έκαναν συμφέρουσες αγορές μέσω διαδικτύου αλλά αργότερα κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Μέσα στο δωμάτιο ήταν καλά κρυμμένες οι κινήσεις τριών ατόμων.

Μέσα σε αυτή την παρέα ήταν και μια 23χρονη γυναίκα η οποία έκανε τις αναλήψεις από τα ATM, γεμίζοντας το ταμείο με μετρητά.

Σε αυτό το δωμάτιο βρίσκονταν χιλιάδες προϊόντα τα οποία διοχετεύονταν στην αγορά. Από διαδικτυακές αναζητήσεις προέκυψε ότι εκτός από το δωμάτιο είχαν δημιουργήσει και site με χιλιάδες επώνυμα προϊόντα μαϊμού. Η έδρα του φυσικού καταστήματος, που ήταν στην Βόρεια Εύβοια.

Τα μαϊμού προϊόντα που ήταν ρούχα, παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια και άλλα, διαφημίζονταν μέσω site υψηλής επισκεψιμότητας και κατόπιν διοχετεύονταν σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν συλληφθεί κάποια μέλη της συμμορίας.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές

Έρχεται cyber Monday και θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα μιας και πολλές είναι οι διαδικτυακές απάτες.

Νόμιζαν ότι έκαναν συμφέρουσες αγορές μέσω διαδικτύου αλλά αργότερα κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης. Υπάρχουν περιπτώσεις που παρήγγειλαν παπούτσια από το ίντερνετ και παραδόθηκαν μόνο τα κορδόνια.

Οι επιτήδειοι στήνουν εικονικές εταιρείες, και εκεί βάζουν τα προϊόντα μαϊμού. Μάλιστα προωθούν τα μαϊμού προϊόντα στην αγορά μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων ή μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι επιτήδειοι διαφημίζουν χαμηλές τιμές σε είδη ένδυσης υπόδησης αλλά και τεχνολογίας. Δεν είναι τα αυθεντικά προϊόντα αλλά απομιμήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο ο συνήγορος του καταναλωτή έχει δεχθεί χιλιάδες καταγγελίες για ηλεκτρονικές απάτες.

Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι

Σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, το ηλεκτρονικό εμπόριο γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη. Πάνω από το 70% των Ευρωπαίων πραγματοποιούν κάθε χρόνο διαδικτυακές, σύμφωνα με την Eurostat. Η αβεβαιότητα όσον αφορά τα προϊόντα μαϊμού εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους πολίτες της ΕΕ. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων (33%) έχει αναρωτηθεί εάν το προϊόν που αγοράζει είναι αυθεντικό.

Μαιμού προϊόντα και ιστοσελίδες

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι αρχές, στις αγορές μέσω του διαδικτύου. Επιτήδειοι, στήνουν εικονικές εταιρείες, και είτε δεν στέλνουν ποτέ τα προϊόντα στους αγοραστές, είτε τους πωλούν προϊόντα μαϊμού.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις